Barcelona

Grup municipal

Notícia

Comunicat d’Esquerra Republicana sobre les dades d’ús del català a Barcelona


Des d'ERC veiem molt preocupants les dades que es desprenen dels diferents estudis i enquestes d’usos lingüístics a la ciutat de Barcelona i que mostren una disminució de l’ús del català, especialment en determinats districtes i sectors de la població

Des d'ERC veiem molt preocupants les dades que es desprenen dels diferents estudis i enquestes d’usos lingüístics a la ciutat de Barcelona i que mostren una disminució de l’ús del català, especialment en determinats districtes i sectors de la població.

Al juliol del 2021 i de nou al 2022, ERC ha demanat que el govern de la ciutat posi fil a l'agulla i impulsi diferents mesures per frenar el desús i degradació de la llengua a la vida quotidiana dels veïns i veïnes de Barcelona. Celebrem que el govern, per fi, hagi fet un seguit de propostes, tot i que al nostre parer arriben massa tard, són insuficients i algunes d'elles son supèrflues.

És per això que a la pròxima comissió de drets socials el Grup Municipal d'Esquerra Republicana presentarà un prec per demanar el compromís del govern de Barcelona amb el català amb 3 punts:

1. Que tots els regidors de govern facin servir el català a actes públic institucionals.

2. Que els pregons de la Mercè siguin en català.
En aquest sentit, posar de relleu que el pregoner del Sant Jordi de l'any passat, Pol Guasch, ja va reclamar l'ús del català a tots els pregons després de vuit anys seguits de pregó -en aquest cas de Sant Jordi- en castellà.

3. Que l'ICUB prioritzi el català en totes les programacions pròpies
Recordem que aquest estiu cap pel·lícula de les projectades en cinemes a la fresca patrocinats o impulsats per l'ICUB tenien subtítols en català.