Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC, per la llosa de Sant Antoni: “La divisió entre Comuns i PSC perpetua el bloqueig de la reforma”


L’Ajuntament crearà l’Oficina dels Barris de Muntanya a proposta dels republicans, que hi han denunciat “abandonament municipal”

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona ha reclamat aquest dimarts al govern municipal que “posi el comptador a zero” amb la reforma de la llosa de la Ronda de Sant Antoni i “busqui una solució de consens” per efectuar-la.

“Ara el govern municipal vol una solució en tres mesos, a corre-cuita, malgrat que han tingut dos mandats per trobar-la. És inacceptable”, ha criticat la regidora republicana Eva Baró en una pregunta a la comissió d’Ecologia i Urbanisme, en què també ha reclamat “consens” amb els veïns i veïnes i també dins del govern municipal. “Estic atònita. Avui veiem com dins de l’equip de govern cada part opina coses literalment contràries, i això vol dir, per tant, que es perpetuarà el bloqueig”, ha lamentat.

Mentrestant, ha assegurat la regidora, la llosa continua “degradant-se” des que “va quedar deixada de la mà de Déu a partir de 2018”. “Tot plegat és l’exemple paradigmàtic de com la falta de model, la mala gestió i l’ús partidista i confrontat del govern ha acabat afectant els districtes de Ciutat Vella, de l’Eixample i de tot Barcelona”, ha afirmat Baró, que per aquesta raó ha fet una crida al govern municipal a “parar màquines i posar el comptador a zero”.

Oficina per als barris de muntanya

A la comissió, els republicans també han presentat i han aconseguit aprovar per unanimitat la proposició de crear una Oficina dels Barris de Muntanya amb caràcter municipal, no limitada als districtes com passa actualment amb la de Collserola, que depèn del districte Sarrià-Sant Gervasi.

“Els barris de muntanya viuen en una situació de provisionalitat constant fruit de l’abandonament municipal. És un provisionalitat volguda: cal que el govern de la ciutat es mulli i governi la muntanya”, ha reclamat el regidor Max Zañartu, que ha afegit que aquesta oficina ha de gaudir dels recursos necessaris per donar resposta als problemes.
Davant l’aprovació de la mesura per part del consistori, el regidor ha avisat que seran exigents: “Això no pot ser un nou brindis al sol: cal que es produeixin canvis i que la ciutat giri la mirada cap a la seva muntanya”, ha assegurat.

Acabar amb la provisionalitat a la Teixonera

Els republicans també han presentat un prec al govern municipal per donar solució a les afectacions a les finques i entorns de la Teixonera, que estan en estat de provisionalitat des de fa 50 anys. Com a resposta, el govern municipal ha anunciat que “tirarà endavant el concurs”.

“És una bona notícia que es comenci a posar fil a l’agulla al problema. El veïnat no vol més promeses, vol solucions”, ha assegurat el regidor republicà Jordi Coronas.