Barcelona

Grup municipal

Notícia

El govern de Barcelona evita confirmar els 3.200 llocs de feina promesos per l’ampliació d’horaris comercials


Els republicans reclamen que Barcelona lideri la demanda perquè l’AMB i més PIMES puguin optar als Fons Next Generation

El govern de Barcelona liderat per Comuns i PSC no ha assegurat, a pregunta d’Esquerra Republicana, que l’ampliació d’horaris comercials en diumenge hagi creat els 3.200 llocs de feina promesos abans d’implantar la mesura. “Estem acostumats a fer promeses sobre la creació de llocs de treball i a fer-les sense fonaments, apuntant-se un hipotètica evolució del mercat de treball sobre el qual afecten moltes més variables que les mesures concretes que anuncien”, ha dit el regidor Jordi Castellana.

El govern de Barcelona ha afirmat que serà la setmana vinent quan desvetllarà la xifra però ha evitat concretar si finalment ha estat la promesa. “Hi ha hagut constatacions com que l’únic comerç que ha obert és el gran comerç, no el petit comerç tret de les zones més massificades a nivell turístic de la ciutat”, ha recordat Castellana.

Major transparència sobre la gestió dels Fons Next Generation i facilitats d’accés per a PIMES i l’AMB

Esquerra ha presentat en comissió una proposició sobre la gestió dels Fons Next Generation des de l’Ajuntament i per trobar facilitats perquè l’Àrea Metropolitana de Barcelona com a ens supramunicipal i les PIMES de la ciutat puguin accedir a la convocatòria de fons. En primer lloc, els republicans han demanat que el govern municipal faci públic l’informe de febrer sobre la gestió des de l’Ajuntament d’aquests recursos europeus. “Des del juny hem passat per quatre gerents, un cap de gabinet, cartes entre gerents, demandes a nivell polític i encara no tenim aquesta informació que pensem que hauria de ser pública”, ha afirmat el regidor Jordi Castellana.

A la proposició, aprovada per unanimitat, Esquerra també ha demanat facilitats d’accés al fons per a l’AMB. “Només ha pogut accedir, i de forma no exclusiva, a un 4% del total de 70.000 milions dels fons”, ha denunciat Castellana, que ho ha explicat a causa de les traves de la normativa i les convocatòries de l’Estat. “Ens passem el dia parlant de la necessitat de polítiques metropolitanes i és important que Barcelona es posicioni i reclami millorar les convocatòries per facilitar que l’AMB com a institució s’hi pugui presentar.

Per altra banda, Castellana també ha reclamat que les PIMES catalanes tinguin facilitats d’accés al fons, donat que només un 2,4% del total de Catalunya ha sol·licitat participar dels Next Generation. Per últim, també han instat a millorar l’execució dels fons dedicats als PERTE del sector de l’automòbil, ja que només se n’han assignat un 30% del total.

Finalment, en l’apartat de precs, els republicans han demanat que el consistori posi en marxa plans d’ocupació per a totes aquelles persones que es guanyaven la vida amb els bicitaxis, que seran prohibits a la ciutat a partir del gener de l’any vinent i que s’estimen en més de 1.000 a la ciutat. “Ens hem trobat amb situacions realment precàries, persones immigrades en situació de vulnerabilitat que han quedat endeutades per la compra o adequació dels vehicles”, ha asseverat la regidora Marina Gassol. El prec ha estat acceptat.