Barcelona

Grup municipal

Notícia

Rosa Suriñach, experta en desenvolupament urbà i impulsora del Bicibús, s’incorpora al grup d’ERC


Ernest Maragall: “La seva incorporació és un orgull, pel que per la seva trajectòria professional i política està en condicions d’afegir al nostre projecte i a la visió de ciutat que estem construint”

Rosa Suriñach serà la nova regidora del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, després que es conegués la renúncia del regidor Miquel Puig pel seu nou càrrec al Departament d’Economia de la Generalitat. El president del grup, Ernest Maragall, ha presentat la nova incorporació republicana, una experta en promoció i divulgació de polítiques locals i desenvolupament urbà sostenible.

“La seva incorporació és una gran notícia, un motiu d’orgull”, ha assegurat Maragall, “pel que per la seva trajectòria professional i política està en condicions d’afegir al nostre projecte i a la visió de ciutat que estem construint”.

“Vinc de donar veu a les autoritats locals en contextos globals, de collar els estats perquè dotin els ajuntaments pel que significa fer front al fenomen urbà, i de  compartir experiències de ciutat treballant colze a colze amb ajuntaments”, ha detallat Suriñach, que ha treballat els darrers onze anys a ONU-Habitat, el programa de Nacions Unides pels Assentaments Humans.

“Entro a l’Ajuntament representant una generació de persones que vivim a la ciutat i que creiem que la ciutat és un espai per viure-hi”, ha continuat la nova edil republicana, afirmant que la transformació de les ciutats “ha d’anar de la mà d’elements que tradicionalment no hem tingut tant en compte, com ara la salut o els infants”, en el que Suriñach ha definit com una “visió inclusiva de ciutat”. “Vinc a sumar i a començar a treballar en aquesta recta final de mandat que tenim ara i pel que vingui més enllà”, ha sentenciat.

Suriñach és també activista a la ciutat de Barcelona, sent impulsora del Bicibús a la ciutat i membre de la Revolta Escolar i l’Eixample respira, des d’on defensa un espai públic menys contaminat i més democràtic i inclusiu amb totes les persones.

En les properes setmanes es farà efectiva la renúncia de Miquel Puig i la incorporació oficial de Suriñach al grup municipal. A més, el plenari del mes de novembre serà el darrer abans que la regidora Elisenda Alamany tramiti la seva baixa i permís per maternitat.

Biografia i trajectòria professional - Rosa Suriñach
 
La Rosa Suriñach compta amb més de 15 anys d’experiència i dedicació en la promoció i divulgació de polítiques locals i desenvolupament urbà sostenible. Primerament, des de l’Ajuntament de Barcelona, des de l’àrea de Promoció Econòmica; i, en els últims onze anys, des d’ONU-Habitat (Programa de les Nacions Unides pels assentaments humans).
 
En aquest entorn, la Rosa ha contribuït a introduir la mirada urbana en la creació de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. També formà part del procés d’elaboració de la Nova Agenda Urbana com a responsable de mobilització i difusió dins el Secretariat Habitat III de les Nacions Unides, amb la missió de donar veu als governs locals i regionals en el procés de creació de l’Agenda. Actualment, lidera la incidència política del programa de resiliència urbana d’ONU-Habitat. Amb una mirada global, la Rosa ha gestionat projectes a diversos països del món com Colòmbia, Kènia, Brasil, Estat Units, Xina, entre d’altres.
 
Abans d’aquesta etapa dedicada a les ciutats, la Rosa va treballar en multinacionals del sector de la comunicació com Ogilvy & Mather, des de Barcelona i Londres.
 
És llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Autònoma de Barcelona; doble Postgrau en Comunicació Estratègica per la Universitat Ramon Llull i Programa d’Afers Globals per la New York University.
 
Des de l’activistme local, la Rosa és també impulsora del Bicibús a Barcelona i membre de la Revolta escolar i Eixample respira, des d’on es defensa un espai públic menys contaminat i més democràtic i inclusiu amb totes les persones.