Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra demana que Barcelona es postuli per acollir el proper Mundial d’Atletisme


Els republicans demanen un “codi urbà únic” per posar ordre en la mobilitat de la ciutat davant “el garbuix i el desordre” actuals

Fer que els Mundials d’Atletisme del 2027 o del 2029 se celebrin a Barcelona. És la pretensió que té Esquerra Republicana i així ho traslladarà en forma de prec al proper plenari, per tal que el govern municipal es comprometi a impulsar la candidatura perquè la ciutat esdevingui la seu d’aquest esdeveniment esportiu internacional. “Per trajectòria esportiva, arrelament de l’atletisme a la ciutat i experiència en la gestió de grans esdeveniments esportius Barcelona ha de manifestar la seva voluntat d’organitzar aquest Mundial”, ha explicat la regidora republicana Elisenda Alamany aquest matí en roda de premsa.

 

“Des d’Esquerra hem fet la ronda de contactes necessària, amb els actors determinants, per temptejar si Barcelona pot ser una gran candidata, i estem segures que ho pot ser”, ha continuat Alamany, afirmant que el seu grup “no es llançaria a la piscina si veiéssim que no hi ha aigua”. El termini per presentar una precandidatura finalitzarà l’u d’abril del 2023.

 

La regidora ha recordat que l’actual president de World Athletics, Sebastian Coe, ja va assegurar que Barcelona seria “un escenari fantàstic” per allotjar un Mundial, i que l’estadi Olímpic Lluís Companys, que serà millorat amb la presència del F.C. Barcelona en els propers anys, ja compleix amb els estàndards per seu seu d’aquesta competició. “Hi ha coses a l’ecosistema que encaixen, ara falta una precandidatura perquè puguem optar a ser la seu del Mundial”, ha remarcat l’edil.

 

Codi urbà únic per acabar amb el “garbuix” urbanístic i millorar la seguretat viària

 

A la roda de premsa també ha participat el portaveu dels republicans al consistori, Jordi Coronas, qui ha revelat que el seu grup defensarà una proposició per tal “d’unificar criteris en el disseny dels carrers, de senyalització o de pintura en les seccions pacificades i en carrils ciclables”, o el que és el mateix, “un codi urbà únic interpretable, legible i que tothom entengui”. 

 

Per Coronas actualment a la ciutat existeix un “cert desordre acumulat” i un “garbuix” de colors, símbols i models de carrers pacificats que genera “confusió”, que és “poc clar en el seu codi de colors” i que condueix a “risc d’accidents”. “és una evidència que en els darrers anys la mobilitat dins la ciutat de Barcelona s’ha fet molt més complexa, amb molts més actors i això ha generat una nova realitat a la qual cal donar resposta”, ha continuat Coronas.

 

El text dels republicans també inclourà altres punts, com ara resoldre els punts negres dels carrils bici com poden ser finals abruptes d’aquests carrils, la manca de connexió amb altres carrils o aquells que son bidireccionals, així com que es garanteixi el bon funcionament del Bicing, que, segons Coronas “té moltíssim marge de millora”. Finalment, la proposició també demanarà posar ordre als entorns escolars pacificats “amb el consens de cada comunitat educativa”.

 

15 dies per decidir l’emplaçament del mercat provisional de l’Estrella

 

A més, Esquerra presentarà un prec per “mirar d’acabar amb el desgavell que el govern municipal ha generat amb la situació del Mercat de l’Estrella”, després de les declaracions “precipitades”, segons Coronas, de l’alcaldessa Ada Colau. En concret, el grup republicà pregarà que en un màxim de 15 dies, i d’acord amb els paradistes del mercat, es decideixi la ubicació definitiva del mercat provisional de l’Estrella, així com el calendari del trasllat.

 

“El que no pot ser és que per tal de renovar un mercat, els seus paradistes estiguin exposats a la incertesa constant per culpa de canvis d’opinió del govern municipal fruit de la manca de previsió”, ha criticat Coronas.

 

Finalment, Alamany s’ha referit a l’anunci de l’obertura de 5 noves biblioteques a la ciutat fet ahir pel govern municipal. Alamany s’ha mostrat satisfeta de l’obertura d’aquests centres, recordant que Esquerra ja va demanar ampliar la xarxa de biblioteques el passat mes de juliol després de 7 anys sense cap obertura, però ha volgut entrar “en la lletra petita”. “De les 5 biblioteques anunciades una és de l’Estat, l’altra, la de Sarrìa, ja estava anunciada i la resta no obriran el 2023 sinó més endavant”, ha comentat. 

 

A més, la republicana ha recordat que Esquerra va demanar obrir centres als barris amb menor índex de lectura, renda disponible o accés a la cultura. “Exigim novament obrir biblioteques als barris on més calen i que hi ha hagi programació territorial, cosa que ara no existeix”, així com “personal suficient” per obrir durant el mes d’agost, una altra reclamació d’Esquerra.