Barcelona

Federació

Notícia

ERC aconsegueix 100 milions d’euros extres per Barcelona en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat


Els republicans fan un gest en favor de la negociació amb el registre d’esmenes transaccionals als Pressupostos Generals de l’Estat però avisen que encara queda camí per recórrer fins a poder assolir un acord definitiu

El president del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha valorat positivament l’acord d’incorporar dues esmenes que beneficien Barcelona als Pressupostos Generals de l’Estat i “que tenen una significació important per a Barcelona i per a l'Àrea Metropolitana", tot i que ha apuntat que “no és tot el que voldríem, en voldríem bastant més. Les xifres han anat baixant any rere any", ha recordat Maragall.
 
Entre les aportacions assolides fins ara per Esquerra Republicana de Catalunya a Barcelona es troben, com ha assenyalat Margall, “40 milions d’euros a l’Autoritat de Transport Metropolità per finançar el transport de viatgers”, una partida “absolutament necessària per retornar a nivells de l'any 2021” i que permetrà, entre altres coses, la bonificació del 50% i 30% a les tarifes integrades durant el 2023.
 
Tanmateix, s’ha esmenat  60 milions d’euros per impulsar el hub audiovisual Catalunya Media City al Besòs, un projecte que “és molt més que edificatori i industrial, és un impuls econòmic per tota la zona del Besòs i les seves dues lleres, per Barcelona i pel país”, ha dit Maragall.
 
Per la seva banda, els senadors barcelonins del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Ana SurraRobert Masih, han assenyalat que avui “hem aconseguit introduir un conjunt d’esmenes importants als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2023, confirmant la força negociadora que Esquerra Republicana té a Madrid” i que “suposa desencallar projectes molt necessaris i reivindicats per Barcelona i l’Àrea Metropolitana”.
 
Masih ha explicat que de moment l’anomenada LPGE comença el seu tràmit al Congrés, però que encara queda camí per recórrer des de l’òptica de la negociació durant els pròxims dies, abans no puguem donar per fet un acord definitiu. “Durant aquest procés, serem exigents en la defensa d’allò que creiem que és just per Catalunya i la gent de Barcelona”, ha reblat Surra.
 
Dijous està prevista la votació de la LPGE al Congrés que continuarà el seu tràmit al Senat durant el mes de desembre, i en el cas de ser incorporades noves esmenes a la cambra alta legislativa, hauran de ser ratificades finalment en una nova sessió plenària al Congrés’.