Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada la proposició d'ERC perquè Barcelona ordeni colors i senyalitzacions de carrils bicis i voreres


El plenari avala la proposta dels republicans perquè Barcelona opti a organitzar els propers Mundials d’Atletisme

“Hem de passar del desgavell a l’ordre, del tacticisme a l’estratègia i de la improvisació a la pacificació. La ciutat ha de ser llegible i comprensible”. Son paraules del líder d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, en la defensa de la proposició del seu grup per tal d’ordenar, a través d’un codi únic urbà, carrils bici, voreres i carrers pacificats a tota la ciutat i que ha estat aprovada al plenari d’aquest matí.

“Pacificar és el concepte clau, un concepte que compartim al 100% amb la immensa majoria de la ciutadania”, ha defensat Maragall, però s’ha mostrat crític amb l’aproximació que el govern municipal fa d’aquest concepte. “Pintar l’espai públic de tots els colors del món, col·locar tanques i separadors de totes les mides i materials diversos, posar taules i cadires a la calçada a tocar dels vehicles i obrir carrils bici sense connexió d’itineraris clars és tot el contrari”, ha assegurat l’edil.

“Pacificar és una altra cosa”, ha continuat Maragall, que ha refermat que les actuacions urbanístiques actuals afegeixen “incertesa i desorientació al que ja és naturalment complex en una ciutat intensa i viva com Barcelona”. “La ciutadania no entén què se li demana, què se li permet o què se li prohibeix”, ha resumit Maragall. Una confusió, ha dit el republicà, que és un reflex de les visions “contradictòries” dels dos partits del govern. “El seu desordre es trasllada a l’espai públic. Es fa visible als carrers i places. La confusió de llenguatges és la imatge fidel del que ha acabat sent el seu propi govern”, ha reblat.

L’objectiu dels republicans és definir i implementar urgentment un codi únic urbà de senyalització, disseny i pintura de seccions pacificades i carrils bici de la ciutat per tal d’evitar confusions i garantir la seguretat viària de tots els usuaris de l’espai públic. A més, la proposició, que ha estat aprovada amb els vots de tots els grups tret de l’abstenció de Ciutadans, també demana resoldre els punts negres de carrils bici a la ciutat, fer respectar l’ús pels vianants de les voreres i garantir el bon funcionament del Bicing.
 
Barcelona buscarà ser la seu dels propers Mundials d’Atletisme

Al plenari també s’ha debatut el prec que Esquerra ha fet al govern municipal per tal de començar les gestions perquè Barcelona presenti candidatura per esdevenir la seu dels propers Mundials d’Atletisme del 2027 o del 2029, i que ha estat acceptat pel govern. “Estem convençuts que el mundial d’atletisme reuneix les condicions necessàries i idònies que una ciutat com Barcelona per l’experiència en gestió de grans esdeveniments, de l’arrelament d’aquest esport i per projecció internacional de la ciutat”, ha defensat la regidora Elisenda Alamany.

“Des d’Esquerra estem convençuts que aquesta oportunitat es pot materialitzar. Conscients d’això fa uns mesos que treballem per informar-nos de les condicions, termes i opcions de fer possible anhel de ciutat”, ha continuat la regidora, recordant que a partir del desembre la ciutat hauria de presentar precandidatura, i abans de l’u d’abril la candidatura formal.

A més, en un altre prec, Esquerra ha demanat que en un màxim de 15 dies i d’acord amb els paradistes del mercat de l’Estrella, es decideixi la ubicació definitiva del mercat provisional, així com el calendari del trasllat. “No entenem per què l’anterior ubicació era vàlida i ara ja no, i les que no ho eren, potser ara sí. El que volen les mes de 60 famílies dels apradistes i comerciants es que no els maregin i no els facin esperar més”, ha declarat el regidor Max Zañartu.

“Seria trist que el Mercat de l’Estrella s’acabés paralitzant per una causa política” ha insistit. El prec ha estat acceptat.