Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra alerta del risc de saturació de terrasses a les noves superilles


Els republicans denuncien que l’ampliació d’horaris comercials no ha assolit “ni de lluny” els 3.200 llocs de feina promesos i reclamen que es faci públic l’informe de resultats de la mesura

“Volem evitar que en les noves superilles es generin situacions com les que ja pateixen carrers com Enric Granados”. És l’anunci que ha fet el portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, que ha alertat que amb la nova ordenança de terrasses existeix el risc que s’acabin generant situacions de saturació de terrasses als nous eixos verds i superilles de la ciutat. 

 

“A les pacificacions i eixos verds que s’estan construint a la ciutat l’ordenança de terrasses permetrà que s’ampliïn les terrasses ja existents”, ha advertit el regidor. “Amb l’entrada en vigor de la modificació de l’ordenança de terrasses es permeten ampliar les ja consolidades en vorera cap a la calçada on s’eliminin carrils de circulació”, ha continuat Coronas.

 

El republicà ha assenyalat que en cap dels renders o imatges de les noves superilles apareixen terrasses, i pretenen que amb la pregunta a la comissió d’urbanisme el govern municipal informe sobre quin serà l'increment en metres quadrats de superfície i en nombre de taules i cadires que es destinarà a terrasses en els àmbits de les Superilles i els eixos verds respecte la situació actual. 

 

Incompliment dels 3.200 llocs de feina promesos per l’ampliació d’horaris comercials

 

Els republicans també insistiran un cop més en conèixer quins han estat els resultats que l’ampliació d’horaris comercials ha tingut sobre la ciutat i el sector comercial. En concret, el regidor Jordi Castellana ha reclamat que el govern municipal faci públic l’informe dels resultats de la mesura. El regidor republicà ha criticat que aquestes dades s’hagin filtrat a alguns mitjans de comunicació mentre els grups municipals encara no l’han rebut.

 

“Per la informació que tenim pels mitjans, ni de lluny s’han generat els llocs de feina que s’havien promès”, ha afirmat Castellana, que també ha recordat els incompliments en matèria de millores laborals que han denunciat sindicats com l’UGT o el fet que el principal beneficiat de la mesura hagi estat el gran comerç. “Alguns grans comerços s’han aprofitat per obrir en diumenge i han incomplert les condicions i millores laborals que s’havien compromès a complir”, ha sentenciat.

Neteja del pati de l’Escola Baixeras i nombre de plaques solars instal·lades a escoles de la ciutat

A les comissions d’aquest desembre Esquerra també preguntarà quines actuacions s’han dut a terme per millorar la situació de la plaça Carme Simó, al Gòtic, que actualment serveix com a pati de l’Escola Baixeras. “Al setembre vam demanar que es remodelés la plaça pel curs vinent i que en el mentrestant, s’hi reforcés la vigilància, els serveis de neteja i s’hi augmentés l’alçada del tancat de la plaça”, ha recordat Coronas. “Han passat dos mesos i la situació no ha millorat gaire, per això demanarem al govern municipal que doni comptes de la seva actuació”.

Finalment, a la comissió de Drets Socials, Esquerra exigirà que el govern reti comptes sobre de quina manera està aplicant la proposició d’Esquerra que va ser aprovada a l’octubre de l’any passat i que plantejava instal·lar plaques solars a tots els centres educatius de la ciutat, sempre que fos viable. “Ha passat un any i creiem que toca fer balanç de l’aconseguit fins ara. Per això, demanarem que s’informi per escrit de les inversions, actuacions i projectes municipals desenvolupats en aquest sentit”, ha conclòs.