Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC demana accelerar la instal•lació de plaques solars als centres educatius


S’aprova per unanimitat la proposta republicana de crear punts de prevenció i atenció vers la violència contra la infància

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona ha insistit aquest dimarts al govern municipal en la instal·lació de plaques solars als centres educatius tal com l’executiu s’hi va comprometre en una proposta dels republicans l’octubre de 2021.
 
En una nova proposició presentada a la comissió de Drets Socials, el grup liderat per Ernest Maragall ha defensat que tant les plaques solars com la resta de mesures per aconseguir uns centres “més eficients i sostenibles” tindran efectes enllà de les escoles: “els projectes estan concebuts no només per reduir la factura energètica dels centres sinó que també tenen conseqüències positives als entorns i barris, per exemple, a través de les comunitats energètiques”, ha afirmat el regidor republicà Max Zañartu.

Amb tot, el govern municipal ha evitat posar una xifra al nombre de plaques solars instal·lades fins a dia d’avui a les escoles de la ciutat.

Lluita enfront la violència contra la infància

A la comissió, els republicans també han presentat una proposició que ha resultat aprovada per unanimitat per lluitar des de l’Ajuntament vers la violència contra la infància.
“Aquest clima de no voler veure, escoltar, ni parlar-ne, ha possibilitat una cultura que relativitza la violència contra la infància. Per això és tan important aprofitar tota oportunitat per deixar clar que tota forma de violència contra la infància es pot prevenir i que mai pot ser justificada”, ha volgut deixar clar la regidora Marina Gassol, que ha reclamat que s’habilitin punts dinformació, sensibilització, prevenció i atenció sobre el tema.

El text de la proposició, que també demana posar marxa un pla d’accions per a la formació en la matèria, assenyala que un de cada quatre infants han estat víctimes de maltractament per part d'adults, i que la meitat dagressions i abusos sexuals fetes a Catalunya és a un nen o una nena.

Nom sentit i gènere no binari als formularis municipals

El grup d’ERC també ha preguntat al govern Colau-Collboni per la fase en què es troba el desplegament de nous formularis administratius, especialment en els equipaments municipals, per tal d’incloure-hi el “nom sentit” i la categoria “no binari”, tot garantint així el dret de les persones trans a ser tractades i anomenades amb el nom i el gènere amb els quals s’identifiquen, tal com es va aprovat per Decret d’Alcaldia fa ja més de dos anys (el 22 d’octubre de 2020).