Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC crida a replantejar la superilla d'Horta per l'augment de trànsit en alguns carrers


Els republicans demanen saber en quina mesura s’ampliaran les terrasses de la restauració a les Superilles i eixos verds ja que podrien suposar un risc per a la convivència

Corregir les externalitats negatives que la ‘Superilla Horta’ provoca als mateixos carrers on s’ha aplicat. És la proposta del grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona després de constatar que el canvi de sentit del trànsit al carrer Campoamor comporta un augment de circulació i contaminació acústica i atmosfèrica en carrers veïns.
 
“Hi ha carrers que no estan preparats per al trànsit que reben arran del canvi de sentit al carrer Campoamor. Són externalitats negatives que en determinats carrers provoquen un major trànsit de vehicles que abans malgrat que la xifra global sigui de reducció”, ha explicat el regidor Max Zañartu en un prec aquest dimarts a la comissió d’Ecologia i Urbanisme, on ha demanat al govern municipal resoldre el problema amb la major celeritat possible, cosa que l’executiu s’ha compromès a fer.
 
Saber quantes terrasses s’ampliaran a les Superilles i eixos verds
 
A la comissió, el grup d’ERC també ha volgut preguntar al govern Colau-Collboni sobre quin serà l’increment en metres quadrats pel que fa a terrasses de la restauració als àmbits de les Superilles i eixos verds.
 
“La nova ordenança de terrasses, sobre la qual vam ser l’únic grup que hi va votar en contra, permet consolidar l’ampliació de terrasses que es va fer excepcionalment durant la pandèmia: a voreres més amples, terrasses més amples, diu l’ordenança. Per tant, la ciutadania té dret a saber què passarà amb la pacificació al seu carrer”, ha reclamat el regidor portaveu Jordi Coronas, que també ha assenyalat que la multiplicació de terrasses pot representar un risc per a la convivència tal com passa actualment a carrers com Enric Granados.
 
Inventari dels planejaments pendents
 
Els republicans també han presentat una proposta per demanar la calendarització i estimació econòmica dels planejaments pendents no executats a la ciutat, així com les accions de desafectació urbanística. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.
 
“Hi ha veïns i veïnes que viuen des de fa 50 anys en la provisionalitat i això els impedeix fer millores a casa seva o obres a les finques, el que també acaba afectant l’espai públic”, ha lamentat Coronas, que ha titllat les zones afectades com la “Barcelona oblidada” pel govern municipal i ha reclamat que se li doni resposta.
 
En aquest sentit, també ha criticat l’executiu per haver deixat de prioritzar la ciutat “de manera equitativa i democràtica”: “Han preferit invertir en el màrqueting de la ‘Superilla Barcelona’ mentre deixen sense resoldre planejaments urbanístics de fa molts anys. El govern municipal ven una frase bonica com ‘el futur es present’ però la realitat és que a molts llocs de la ciutat el present segueix sent passat”, ha sentenciat.