Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall deixa el seu escó al Parlament per dedicar-se a “guanyar Barcelona”


El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de la capital assegura que la ciutat “ho demana tot, ho mereix tot i, en aquests moments, ho exigeix tot”

El candidat a l’alcaldia de Barcelona per Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha comparegut avui des del Parlament de Catalunya per anunciar que “en els propers dies” formalitzarà la seva renúncia a l’escó que ocupa com a diputat del grup parlamentari republicà a la cambra catalana, per tal de dur a terme “la feina ciutadana i la dedicació a guanyar l’alcaldia de Barcelona”.

“La decisió la prenc des de la convicció i la reflexió, però també des de l’evidència que Barcelona ho demana tot, ho mereix tot i, en aquests moments, ho exigeix tot”, ha continuat Maragall, que ha assegurat que la ciutat necessita recuperar “l’orgull que ha de sentir per sí mateixa” i “la confiança que els ciutadans demanen de la institució que els representa i els governa”. “Tenim una enorme probabilitat de guanyar”, ha vaticinat.

Maragall ha manifestat que Barcelona mereix un debat en profunditat per contrastar models de ciutat que siguin de present i, sobre tot, de futur. En aquest sentit, ha alertat del risc que el discurs se centri en “debats del passat i obsolets”. “Tornar al 2015 no crec que sigui, ni de lluny, l’actitud adequada”, ha dit.

El republicà ha advertit dels “reptes i complexitats” que Barcelona ha d’enfrontar en el present i en el futur. “Només ni que fos per preparar bé el nostre projecte per a la ciutat estaria justificada la dedicació exclusiva i plena”, ha reblat. Maragall ha recordat que Barcelona “queda en bones mans en aquest Parlament”, citant alguns diputats com Eugeni Villalbí, Jenn Díaz, José Rodríguez o Rubén Wagensberg.

L’encara diputat republicà ha lloat el grup humà amb qui ha compartit els darrers 5 anys com a diputat al Parlament, des de les eleccions del 2017, i ha afirmat que de tota la seva trajectòria parlamentària, els darrers 5 anys son dels que se sent “particularment orgullós”.