Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona reclamarà a l’Estat el traspàs dels espais que té en propietat al Front Marítim de la Barceloneta a proposta d’ERC


Els republicans es mostren “perplexos” per la trencadissa del govern municipal pel pla d’usos de l’Eixample després que el PSC se n’ha despenjat a l’últim moment

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts una proposició d’Esquerra Republicana per reclamar a l’Estat el traspàs de les parcel·les que té en propietat al Front Marítim de la Barceloneta per tal que la ciutat les converteixi en habitatge social i equipaments. La proposta ha tirat endavant amb el vot de tots els grups a excepció de PP, Valents i la regidora no adscrita.
 
“L’any 2009 el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient va fixar la nova línia de Zona Marítimo-Terrestre (ZMT) a Barcelona i els espais dels que avui parlem es van tornar innecessaris per al servei estatal de costes. Però tretze anys més tard, un espai tant important com aquest, de 800.000 m2 de costa, continua desaprofitat”, ha lamentat el regidor portaveu republicà Jordi Coronas, que ha reclamat que l'aprovació avui de la proposta “doni força al govern municipal per intensificar la negociació a Madrid, perquè fins ara no n’hi ha hagut prou i el més calent continua a l’aigüera”, ha afegit.
 
“Perplexitat” per la trencadissa del govern pel pla d’usos de l’Eixample

A la comissió, el grup d’ERC ha volgut mostrar la seva “perplexitat” després que avui, a poca estona de la comissió i només quatre dies després que el pla d’usos de l’Eixample fos presentat als veïns com un acord tancat, el PSC se’n despengi. “Han estat molts mesos de feina perquè ara passi això. És una falta de respecte al veïnat i a la institució. El PSC ha de donar una explicació amb tots els ets i uts sobre el que està passant”, ha assenyalat la regidora Eva Baró.
 
Pel que fa a la resta de propostes d'ERC en aquesta comissió, el regidor Max Zañartu ha presentat un prec al govern municipal perquè faci un informe sobre el material ferroviari i busos històrics que hi ha a les cotxeres d'‘El Triangle’, després de les evidències de degradació i del saqueig que estan patint. "Davant de la crisi d'orgull que viu la ciutadania Barcelona, és positiu recuperar el patrimoni que apel·la a quan érem petits o joves", ha assegurat.
 
Finalment, els republicans també han posat el focus en les reserves de sòl d’equipament per ubicar-hi escoles bressols municipals, amb l’objectiu que el govern municipal expliqui en quin planejament urbanístic es troben i quin calendari d’execució tenen. Per als republicans, és urgent cobrir les necessitats d’escolarització dels infants de 0 a 3 anys.