Barcelona

Grup municipal

Notícia

El PSC vota en contra de la iniciativa d’ERC per retornar la Caserna del Bruc a Barcelona


La proposició ha estat aprovada tot i el vot contrari dels socialistes. Gemma Sendra: “L’espai ha de tornar a la ciutat pel seu simbolisme i darrerament també pels fets poc defensables i molt reprovables que s’hi han produït” - 0 sancions: Barcelona fracassa en multar les empreses que operen en paradisos fiscals

Barcelona demanarà a l’Estat el trasllat de l’espai que ocupa la caserna militar del Bruc, a proposta d’Esquerra Republicana i gràcies als vots dels republicans, Barcelona en Comú i Junts. El PSC, tanmateix, hi ha votat en contra tot i ser una reivindicació històrica que des de l’Ajuntament es va impulsar el 2008 amb Jordi Hereu d’alcalde.

La proposició d’Esquerra demanava, en concret, que, a més de la citada exigència a l’Estat per part del consistori de fer efectiu el trasllat de la titularitat de l’espai que ocupa la caserna actualment, que aquests terrenys es poguessin dedicat a usos i necessitats pròpies de la ciutadania i el veïnat, atès la manca d’equipaments que té la ciutat.

“Aquest és un dels edificis que l’Estat hauria de retornar a la ciutat. Primer pel seu simbolisme, que té un passat dins la memòria històrica i democràtica bastant reprovable i també darrerament s’ha vist fets poc defensables i molt reprovables”, ha explicat la regidora republicana Gemma Sendra.

“Tenim un espai de l’Estat que hauria d’estar a l’agenda d’aquest govern perquè retorni a la ciutat, que necessita aquest espai i que necessita més equipaments”, ha insistit. Sendra ha lamentat el vot contrari del PSC a la proposta, i ha recordat que va ser l’alcalde Hereu, fa 15 anys, qui va començar aquesta reivindicació.
 
0 sancions: Barcelona fracassa en multar les empreses que operen en paradisos fiscals

0 sancions a empreses contractades per l’Ajuntament que operen a paradisos fiscals. És la resposta del govern municipal a la pregunta formulada avui en comissió per Esquerra Republicana, que ha volgut conèixer quins resultats estaven donant els decrets d’alcaldia del 2016 i el 2017 per evitar que l’Ajuntament contractés amb empreses que tenen vincles amb paradisos fiscals.

El regidor d’Esquerra Jordi Castellana ha recordat que el consistori es va sumar a la proposta d’Intermon Oxfam i la Plataforma per la Fiscalitat Justa i va declarar Barcelona zona lliure de paradisos fiscals. Les dades proporcionades pel consistori, però, desmenteixen aquesta condició.

Castellana també ha insistit en la necessitat de potenciar la inspecció. “Sinó senzillament ens en fiem del que diuen les empreses, i fiar-se’n de la bona voluntat de tothom està molt bé però hem d’anar més enllà per garantir que no torni a passar que l’Ajuntament de Barcelona, amb els seus recursos, acabi finançant empreses que eventualment tinguin vincles amb paradisos fiscals.

A la comissió, els republicans també han formulat un prec per tal que es posi en marxa en 3 mesos un pla per equiparar les condicions laborals dels treballadors i treballadores dels serveis municipals que s’estan prestant amb coexistència de gestió directa per part de l’Ajuntament, i gestió indirecta a càrrec d’una empresa concessionada.

“L’externalització dels serveis hauria de ser una excepció”, ha manifestat la regidora Sendra, però ha alertat que l’elevat nombre de persones que treballen per a l’Ajuntament des d’empreses externes està generant “un sistema dual en el que per la mateixa feina es cobra, es tenen condicions, salaris i hores de dedicació de manera diferent”. El prec ha estat rebutjat pel govern, al·legant que els règims laborals son diferents entre personal funcionari i els contractats de les empreses externes.