Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra critica que barris sense caixers automàtics continuaran sense tenir-ne tot i els 161 nous anunciats


Els republicans denuncien retards en la instal·lació de les llums nadal per manca d’empreses instal·ladores homologades i reclamen canvis en el model

“El punt que més ens preocupa és la distribució territorial del desplegament de caixers automàtics que s’està presentant”. És el neguit que la regidora d’Esquerra Republicana Rosa Suriñach ha manifestat a la comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament, després de denunciar que tot i els 161 nous caixers anunciats pel govern municipal, continuaran existint barris que seguiran sense cap caixer com ara Baró de Viver, Can Baró o Montbau.

El govern municipal, en resposta a la pregunta formulada per ERC, ha reconegut que no ha exigit “res a canvi” a les entitats financeres amb qui ha signat l’acord – Banc Santander i l’entitat privada ATM-, un fet que ha estat qüestionat per Suriñach. “Potser sí que hauríem d’exigir tenir alguna cosa a canvi que pugui resoldre l’exclusió financera, que influeix en la vulnerabilitat”, ha sostingut.

“Volem demanar per les condicions pactades entre el govern municipal i el Banc Santander i l’entitat privada ATM”, ha declarat Suriñach, apel·lant al text registrat de la pregunta.

Esquerra va presentar, fa tot just un any, una iniciativa per precisament fer augmentar el nombre de caixers a la ciutat.
 
ERC denuncia retards en la instal·lació de les llums nadal
Esquerra ha demanat a través d’una proposició que l’Ajuntament replantegi el model d’instal·lació de llums de nadal a la ciutat, atesos els retards en la seva instal·lació i posada en marxa que diverses entitats comercials han denunciat durant la passada campanya de nadal. “Hi ha molt poques empreses instal·ladores homologades i el que les entitats denuncien és que el sistema de gestió és poc transparent”, ha detallat el regidor republicà Jordi Castellana.

“L’Ajuntament ha de fer un pas endavant”, ha continuat l’edil, que ha identificat aquesta manca de diversitat en les empreses que presten el servei com la causa dels retards denunciats que, en algun cas i tal com ha explicat el regidor, van arribar a que fins el 19 de desembre alguns carrers no tinguessin instal·lats i funcionant els llums.

El text dels republicans, que ha estat aprovat per unanimitat, demana que el govern municipal presenti un informe sobre el funcionament de la instal·lació de les llums de Nadal que inclogui l’anàlisi del funcionament de la instal·lació i que s’incloguin propostes de millora del model actual, així com l’assumpció de les responsabilitats que es puguin identificar pels retards d’enguany.

A més, Esquerra també ha demanat revisar la mesura de l’ampliació d’horaris comercials. Molts crítics des de l’inici i havent denunciat incompliments de l’acord, juntament amb sindicats com l’UGT, els republicans han preguntat sobre quines mesures pensa prendre l’executiu municipal per tal de millorar el compliment dels acords, així com dels resultats en matèria de contractació de personal o d’augment de l’activitat econòmica que, tal i com han reconegut, no han assolit les previsions.