Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC insisteix en què el Pla d’Usos de l’Eixample eviti grans concentracions de soroll


Els republicans presenten una proposició perquè el pla entri en vigor abans de finalitzar la suspensió de llicències vigent per evitar més situacions com les que pateixen els veïns i veïnes de carrers com Enric Granados

Una setmana després que el PSC es despengés a última hora del Pla d’Usos de l’Eixample que havia treballat, acordat i presentat, els socialistes hauran de tornar-se a pronunciar sobre aquesta qüestió a través de la proposició que Esquerra Republicana portarà al plenari municipal del mes de gener. En concret, ERC vol que el govern municipal es comprometi a aprovar un Pla d’Usos de l’Eixample abans que acabi la suspensió de llicències vigent que eviti les grans concentracions sorolloses.

La proposició dels republicans busca fer compatibles l’activitat comercial i econòmica amb la vida veïnal, amenaçada pels alts índexs de soroll, especialment nocturn, que pateixen algunes zones com ara el carrer d’Enric Granados. El text presentat per Esquerra també aposta per seguir desplegant i ampliant les Zones Turístiques Tensionades en Horari Nocturn i que el plenari municipal constati que les mesures impulsades pel govern de la ciutat “no han estat suficients per resoldre el problema de soroll que pateixen molts veïns i veïnes”.

A més, també inclou un esment a que es garanteixi el compliment de les ordenances vigents en matèria de soroll, amb un cos d’inspecció ajustat a les necessitats i amb una major presència de la Guàrdia Urbana en els llocs considerats més conflictius.

6 mesos d’espera pel reallotjament del veïnat de la Colònia Castells afectat per la MPGM

Al plenari, Esquerra també preguntarà sobre quan té previst l’Ajuntament entregar les claus dels pisos de reallotjament a les 12 unitats familiars afectades per la fase II de la MPGM de la Colònia Castells, a Les Corts. Els pisos, situats al carrer Entença 292, portem més de 5 anys buits i van ser sortejats fa 6 mesos, encara no estan ocupats per aquestes famílies. És per això que els republicans preguntaran pel calendari que té previst l’Ajuntament per fer efectiu el reallotjament.

Prec per mantenir al Born la mostra de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya

A més, els republicans demanaran en forma de prec que es mantingui El Born Centre de Cultura i Memòria com l’espai on l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya realitza la seva mostra de figures durant els festes d’hivern de la ciutat. Malgrat venir-se fent així durant els darrers anys d’acord amb l’ICUB, aquesta institució ha proposat aquest any traslladar la mostra al vestíbul de l’Ajuntament, fet que per l’Agrupació i per Esquerra restringeix l’accés dels visitants i obliga a traslladar a La Virreina la resta del programa d’activitats de les colles del bestiari. Per tot això, ERC demana mantenir El Born com l’espai per a realitzar aquesta activitat.

Seguiment sobre l’estat del trasllat del Mercat de l’Estrella

Finalment, Esquerra insistirà en conèixer la ubicació definitiva del Mercat provisional de l’Estrella, així com el calendari del trasllat. Serà amb un seguiment de prec, que es va acceptar el 25 de novembre de 2022, i en el qual el govern municipal es comprometia a informar d’aquestes qüestions en un màxim de 15 dies.