Barcelona

Federació

Notícia

El Jovent Republicà de Barcelona denuncia incompliments del govern de Colau i Collboni: “Més enllà de les fotos, Barcelona continua expulsant els joves”


L’organització ocupa la Plaça Sant Jaume per denunciar la “manca d’espais per l’associacionisme juvenil, així com els incompliments en la reserva d’habitatge per a la població jove i en el pla d’adolescència i joventut”

Aquest diumenge, les joventuts d’Esquerra Republicana de Barcelona, representades pel seu regidor, en Max Zañartu, i la portaveu, Andrea Urbano, han ocupat la Plaça Sant Jaume per denunciar els “incompliments del govern de Colau i Collboni” en matèria de polítiques de joventut. “Més enllà de les fotos, Barcelona continua expulsant les seves joves”, han assenyalat.

El regidor jove Max Zañartu ha calificat el mandat de Colau i Collboni com “quatre anys perduts en matèria de joventut”, i ha recordat que des de l’organització han aprofitat la seva representació a les institucions per “exigir espais per l’associacionisme juvenil, un plenari específic sobre joventut, i el pagament de les subvencions extraordinàries a les entitats juvenils”, ha asseverat.

“Som l’única organització juvenil amb presència a l’Ajuntament de Barcelona. Perquè se’ns tingui en compte, hi hem de ser”, ha reivindicat Zañartu.

En aquesta línia, la portaveu Andrea Urbano ha destacat que, com ja denunciava el Consell de la Joventut de Barcelona el passat divendres, “el govern de l’Ajuntament va trigar més d’un any en pagar les subvencions promeses”. Urbano ha explicat que “aquests incompliments són simptomàtics d’una coalició de govern fallida”, amb un regidor a càrrec de joventut, el socialista Joan Ramon Riera, que “serà recordat per les seves absències”, ha denunciat.

L'organització s’ha referit al Pla d’adolescència de joventut que “acaba amb un balanç de compliment negatiu”. Entre les mesures que han llistat com a incomplertes destaquen, “l’incompliment en la reserva d’habitatge destinat a la població jove, la falta d’alternatives per un oci segur i alternatiu pels joves de la ciutat, i les mesures com la liberalització dels horaris comercials, contrària a la defensa dels drets laborals”; han assenyalat.

Per això, un grup de joves de l’organització han ocupat la plaça amb activitats culturals, i jocs de taula, per reivindicar, segons han afirmat, que si el govern de l’Ajuntament de Barcelona no té en compte els i les joves, els “escoltaran a les institucions i als carrers”, han refermat.

El Jovent Republicà de Barcelona tornarà a comptar amb representació a la llista electoral d’Esquerra Republicana de Barcelona a les eleccions municipals del maig de 2023,” mostra del compromís del partit amb el jovent de la ciutat” . “Hi hem estat quatre anys, i perquè hi hagi polítiques per les joves, hi tornarem a ser”, ha clos la portaveu.