Barcelona

Grup municipal

Notícia

El govern Comuns-PSC continua ajornant ‘sine die’ la tornada del Tramvia Blau


Els republicans exigeixen a Colau que proposi un solar municipal que serveixi d’emplaçament definitiu per a l’Escola Entença

Després de cinc anys des de l’aturada de servei del Tramvia Blau, el més calent és a l’aigüera. És el que s’ha fet evident aquest dimarts a la comissió d’Ecologia i Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, després que a una pregunta d’Esquerra Republicana per saber la data de la tornada del tramvia, el govern municipal no ha volgut donar cap data definitiva de restitució.

“Estem pagant les conseqüències de fer tan tard en la licitació, que es va fer l’any 2021 malgrat que l’aturada dels serveis del Tramvia Blau ja ve de principis de 2018”, ha lamentat el regidor republicà Max Zañartu, que ha volgut deixar clar que la preservació del patrimoni, com és el cas d’aquest tramvia, no és només un motiu d’orgull per a la ciutat, sinó que també una inversió industrial ja que crearà llocs de feina. “És una inversió que Barcelona no pot deixar passar”, ha assegurat.

El Tramvia Blau és l’únic supervivent de les antigues línies de tramvies de Barcelona, i va ser el més longeu d'Europa fins que se’n va aturar el funcionament fa cinc anys. “Un poble que oblida el passat està condemnat a oblidar-se a si mateix”, ha sentenciat Zañartu reclamant major agilitat al govern municipal per desllorigar la situació.
 
Un emplaçament municipal definitiu per a l’Escola Entença

Els republicans també han volgut dur a la comissió la problemàtica de l’Escola Entença, que fa set anys que espera ser ubicada en un lloc fixe a l’Eixample.

La regidora Eva Baró ha volgut criticar la “irresponsabilitat” del govern municipal d’apuntar que el trasllat de l’Hospital Clínic pot ser una oportunitat per emplaçar-hi en el seu lloc l’escola: “El govern municipal juga amb aquesta possibilitat malgrat que és un desig sense fonament. D’una banda, perquè es preveu el trasllat del Clínic d’aquí 13 anys i, de l’altra, perquè el solar on es troba és de titularitat privada, no municipal. És una especulació gratuïta”.

En aquest sentit, ha reclamat al govern municipal saber si abans d’acabar aquest mandat hi haurà un emplaçament municipal definitiu per a l’escola: “Si no tenen un solar adient, adquireixin-lo”, ha assenyalat.
 
Pg. Zona Franca: unanimitat per un procés participatiu a l’altura

A la comissió, els republicans també han aconseguit aprovar per unanimitat la proposició per desplegar un procés participatiu real i fructífer per al Passeig de la Zona Franca, en contrast a l’engegat pel govern municipal el passat novembre.

“El procés actual té un calendari molt tancat i no fomenta ni l’anàlisi ni la reflexió, sinó que el debat reduccionista”, ha assenyalat la regidora republicana Rosa Suriñach, que ha volgut deixar clar que en lloc d’una “solució ràpida” cal una “millor solució” per a aquest passeig central per als barris de la Marina de Port i del Prat Vermell.
“Durant molts alts, Barcelona ha viscut d’esquenes a la Marina. Aquesta remodelació fa anys que s’espera, així que fem un procés participatiu com toca”, ha sentenciat.