Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall portarà al ple la reivindicació ciutadana per rebatejar la Pl. Tetuan com a Pl. Muriel Casals


L’alcaldable d’Esquerra creu que cal “dedicar-li un espai públic de gran rellevància” a l'expresidenta d'Òmnium coincidint amb el 7è aniversari de la seva mort i en un moment de "plena onada repressiva” per a l’independentisme
 

L’’alcaldable i president del Grup Municipal d’Esquerra a Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat aquest diumenge que els republicans traslladaran al ple del proper divendres la petició d'un grup de veïns i veïnes de la Dreta de l’Eixample de posar el nom de Muriel Casals a l’actual Plaça de Tetuan.

“Proposarem dedicar un espai públic de gran rellevància en memòria de Muriel Casals. Ho farem tenint en compte la iniciativa que han proposat ciutadans i ciutadanes de l’Eixample per rebatejar explícitament la Plaça Tetuan amb el seu nom: recollirem aquesta iniciativa i la posarem en mans de l’Ajuntament per poder prendre la decisió com abans millor”, ha assegurat Maragall en un atenció a mitjans on ha estat acompanyat de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i de la diputada d’Esquerra a Madrid Marta Rosique.

Maragall ha afirmat que ja és hora que l’Ajuntament de Barcelona inclogui l’expresidenta d’Òmnium al seu Nomenclàtor quan fa exactament 7 anys de la seva mort i també per la situació que viu el país: “És molt adequat prendre aquesta decisió en aquests moments de plena onada repressiva. Casals representava en aquell moment el que ara representen Jové, Salvadó i Garriga, que estan sent objecte directe d’aquesta repressió desorbitada, i del que representen tants i tants altres”, ha assegurat.

No serà la primera proposta que els republicans porten a l’Ajuntament per honorar la memòria de Casals. L’any 2017, el consistori li va atorgar la medalla d’or de la ciutat a títol pòstum a proposta d’Esquerra.
 
Forcadell: “Una gran iniciativa per feminitzar el Nomenclàtor amb el nom d’una dona extraordinària 

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que va ser molt propera a Muriel Casals, ha volgut felicitar la iniciativa ciutadana per rebatejar la Plaça Tetuan amb el nom de l’expresidenta d’Òmnium, ja que es tracta “d’una dona extraordinària que va treballar incansablement pel país”.

A més, ha volgut posar de relleu que aquesta serà una gran oportunitat “per feminitzar els espais públics del país ja que, malauradament, a la història del Nomenclàtor sembla que les dones no hi hem existit mai”.