Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC denunciarà al plenari la sortida de Collboni i la divisió del govern


Els republicans collen el govern municipal per presentar a temps la candidatura per acollir els propers Mundials d’Atletisme: “No podem perdre més temps”

Constatar que les constants divisions de Comuns i PSC estan perjudicant la ciutadania de Barcelona i reprovar la marxa del ja ex primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, per tal de fer campanya electoral com a candidat. Son els dos principals eixos de la proposició que Esquerra Republicana portarà al plenari municipal d’aquest divendres, tal com ha explicat aquest matí el seu porvateu, Jordi Coronas. “El mandat pot estar acabant, però no ha acabat. I Barcelona, i la governació del seu Ajuntament, no es mereixen que els qui la governen la posin de segon plat”, ha declarat.

 

“Les constants picabaralles estan perjudicant greument la ciutat”, ha continuat el regidor, posant d’exemples els casos del Pla d’Usos de l’Eixample, les clàusules de concessió als quioscos, en la reforma de la Ronda de Sant Antoni o en el cas de l’agermanament amb Tel-Aviv. El text, a més dels punts ja esmentats, conté explícitament que el ple de l’Ajuntament lamenti “les divisions internes que fan impossible arribar a grans acords” i exigir a Comuns i PSC que governin i respectin la institució i la ciutadania a la que es deuen.

 

Esquerra també pretén que el plenari reprovi la marxa de Jaume Collboni com a primer tinent d’alcaldia per, tal com el propi Collboni va explicar, dedicar-se a fer campanya electoral. “Si l’objectiu és fer campanya potser que surtin tots del govern de la ciutat. No té sentit que qualsevol input necessari per la ciutat impliqui aquest desgavell”, ha criticat Coronas, que ha confessat que aquesta no és una proposició que al seu grup li “agradi presentar, però la situació que ara viu l’Ajuntament i la ciutat la converteixen en necessària”.

 

1 d’abril, data límit: Esquerra colla per presentar candidatura als Mundials d’Atletisme

 

3 mesos després que Esquerra proposés que Barcelona fos seu dels Mundials d’Atletisme del 2027 o del 2029, i a poc més d’un mes per esgotar el termini per presentar candidatura (1 d’abril), els republicans han denunciat que el més calent és a l’aigüera i que el govern municipal no s’ha mogut. “No n’hem sabut res més i no sabem si l’Ajuntament realment està fent la feina”, ha resumit Coronas.

 

Per sacsejar la qüestió i conèixer l’estat de situació, Esquerra presentarà un seguiment del prec que el govern municipal va acceptar el passat mes de novembre i insisitrà a “no deixar passar aquesta magnífica oportunitat”. Coronas ha recordat que l’Ajuntament compta amb el suport de la Generalitat, i concretament també de la Secretaria General de l’Esport, però que és urgent presentar la preceptiva carta als organismes competents manifestant la voluntat d’acollir la competició.

 

“La ciutat ha perdut massa oportunitats durant aquest mandat per inacció, paràlisi o, directament, mala gestió per part del govern municipal. No pot tornar a passar, és una oportunitat que no podem deixar escapar”, ha sentenciat Coronas.

 

Prec contra l’abocador il·legal a un solar d’Adif al Bon Pastor i per renombrar la Plaça Tetuan com a Muriel Casals

 

Al plenari, Esquerra presentarà dos precs. En primer lloc, per reclamar que es netegi immediatament, i es tanqui per part d’ADIF, un solar de la seva propietat al barri del Bon Pastor que funciona com un abocador il·legal i en el que, tal com denuncien els republicans, s’hi troben restes materials perillosos per a la salut com el fibrociment.

 

“ADIF està fent la vista grossa a una il·legalitat i s’està posant en risc la salut del veïnat”, ha manifestat Coronas, que ha avançat que el seu grup demanarà una actuació de neteja immediata per part de l’Ajuntament. “El solar és propietat d’ADIF, però es troba a la ciutat de Barcelona, i qui pateix les conseqüències son barcelonins i barcelonines”, ha dit el regidor.

 

En segon lloc, i tal com va avançar el cap de setmana el candidat republicà, Ernest Maragall, Esquerra demanarà elevar a la ponència del nomenclàtor la petició de donar el nom de Muriel Casals a l’actual Plaça de Tetuan, tal com reclama un grup de veïns i veïnes de l’Eixample.