Barcelona

Federació

Notícia

Maragall rep el suport de personalitats del país per ser el pròxim alcalde de Barcelona


Joan Chamorro, Maria Sisternas, Llum Delàs i Eduard Vallory entre els suports en favor del candidat republicà - ‘Maragall més que mai’ serà el lema de precampanya d’Esquerra a les eleccions municipals de Barcelona

L’alcaldable d’Esquerra, Ernest Maragall, ha protagonitzat avui una demostració de força a la Casa Rius rodejat de més d’una cinquantena de personalitats de Barcelona i del país que li han mostrat el seu suport explícit per arribar a ser el pròxim alcalde de la ciutat. 

Una llista de dones i homes de diferents edats i procedències que conformen intel·lectuals, artistes i professionals independents de diferents àmbits i amb càrrecs destacats, que han volgut acompanyar-lo durant un acte on s’ha presentat un manifest que afirma que Maragall és “la persona capaç de liderar un nou període a la ciutat  i de tornar a fer de Barcelona una gran ciutat europea, la capital que sap on va, que comparteix mirada llarga i que no deixa a ningú enrere”. El text també assegura que la ciutat “ha perdut el rumb, està desconcertada després d’anys de governs que no l’han sabut entendre ni orientar”, i que Barcelona “demana que se li retorni la suma d’orgull, confiança i ambició que avui enyora”.

El manifest de suport a Maragall, que s’ha fet públic avui, també explicita la necessitat de no “mirar enrere” ni haver d’escollir entre “experiments fracassats o conceptes obsolets”. “És urgent que deixem d’enfrontar una part de la ciutat contra l’altra, que abandonem els retrets inútils”, reclama. Finalment, també aposta per “construir present i futur per una ciutat en positiu”.

Durant la seva intervenció Maragall ha assegurat que serà “l’alcalde de tothom, no d’un grup, no d’una ideologia, no d’uns objectius”. “Seré l’alcalde de Barcelona, que d’això es tracta”, ha reblat. El candidat també ha criticat la deriva d’alguns candidats durant aquesta precampanya: “això va de persones atacant persones, o va de persones defensant projectes? Això és el que jo em proposo i m’exigeixo fer”, ha declarat el republicà.

Entre els noms més destacats que han volgut donar suport a Maragall figuren
el músic Joan Chamorro, l’arquitecta Maria Sisternas, presidenta de la Fundació Roure, Llum Delàs i el director general del Barcelona Institute of Science and Technology, Eduard Vallory.

Entre els suports també estan els dels membres del consell assessor de la candidatura Joan Ignasi Elena, Raül Romeva, Joan Queralt, Josep Caminal, Oriol Clos, Francesc Subirada i Olga Arderiu, els dels consellers Joaquim Nadal i Carles Campuzano, l’ex conseller Carles Mundó, l’ex eurodiputat Josep Mª Terricabras i l'ex regidor Miquel Puig.

D’altra banda també hi destaquen altres professionals com Jaume Badia, director de la Fundació UPF, Xavier Basiana, creador de la  Nau Bòstic, Pere Joan Cardona, cap de servei de Microbiologia a l’Hospital Germans Trias, Joan Comella, director d'Innovació i Recerca a Sant Joan de Déu, Fabian Mohedano, president del Consell Català de la FP, Josep Antoni Acebillo, Alba Alfageme, psicòloga especialista en violència masclista i victimització i Pere Almeda, director l’Institut Ramón Llull.

Maragall més que mai, lema de precampanya

En l’acte, també s’ha desvetllat el que serà el lema de precampanya dels republicans: “Maragall més que mai”. El lema s’emmarca en la necessitat que Barcelona no continuï aturada i on tot estigui prohibit, el model de ciutat que representa Ada Colau, ni tampoc es pot tornar a regalar ala interessos privats, als pisos turístics i als cotxes, com ja va fer Trias. El que necessita Barcelona, explica Esquerra, és una ciutat activa, que avanci, però que sigui amable amb els seus veïns. Una ciutat que no pot ser expropiada, com demana Colau, ni pot ser regalada, com proposa Trias.

La Barcelona republicana, encarnada per Ernest Maragall, és una ciutat que sap on va i és capaç d’arribar a acords i generar consensos però sense rendir-se als interessos de l’status-quo. Que sap projectar-se cap al futur. La que els republicans defineixen com la Barcelona de Maragall.