Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall carrega contra Trias i Junts per votar contra els pressupostos i la renda bàsica: “Son els dels no”


L’alcaldable d’Esquerra retreu el candidat postconvergent que giri l’esquena a més de 500 milions d’euros per a Barcelona i l’insta a “tancar la porta” al pacte amb el PP i el PSC

“Estem arribant a la conclusió que Junts i el senyor Trias son els del no sistemàtic”. És el retret que el candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha realitzat avui en un contacte informatiu a Barcelona. “Primer van dir no a Catalunya tot abandonant el Govern, després van dir no al país i també a Barcelona votant contra els pressupostos més expansius de la història i després han tornat a dir, juntament amb PSC i PP, per votar contra la prova pilot d ela Renda Bàsica”, ha continuat Maragall.

El republicà ha recordat que els comptes del Govern, aprovats aquesta setmana, suposen inversions per valor de més de 500 milions d’euros a Barcelona. “Trias considera que no son necessaris per a la ciutat, li podríem preguntar com els pensa recuperar o per què és tan alegre en la decisió sobre quins recursos necessita aquesta ciutat i quins no”, ha insistit el republicà.

Maragall també ha instat al candidat de Junts a “tancar la porta” al pacte amb el PSC i el PP. “El mateix Trias va acceptar aquest pacte, que el PP ahir explícitament va posar sobre la taula”, ha advertit.

Acompanyat de la Secretària General Adjunta d’Esquerra, Marta Vilalta, i de la regidora a l’Ajuntament Eva Baró, Maragall ha definit els republicans com “els del sí”. “Hem assumit la responsabilitat de construir el país, seguim governant i hem posat sobre la taula el pressupost amb més capacitat de incidència positiva, també a Barcelona”, ha reblat el republicà. Maragall, a més, ha recordat l’anunci que va fer ahir, de recuperar la prova pilot de la Renda Bàsica Universal des de Barcelona, afegint que ho farà “’d’acord amb el Govern”.

“El millor servei que avui li podem fer a Barcelona és entendre’ns en positiu amb el Govern de la Generalitat i anar a totes per millorar la qualitat de vida del ciutadans i ciutadanes”, ha finalitzat.

Denúncia formal contra els cartells ofensius

Maragall ha confirmat també que ja ha presentat una denúncia formal davant dels Mossos pels cartells ofensius contra ell i el seu germà Pasqual Maragall, en què es deia ‘Fora l’Alzheimer de Barcelona’. “El primer que representen és la injúria, des del nostre punt de vista, el missatge gravíssim de menysteniment contra un immens col·lectiu de ciutadans d’aquest país”, ha dit Maragall.

“Espero que la policia i la justícia iniciïn les actuacions pertinents i que el més ràpidament possible s’esbrini què ha passat, qui va fer què... Una cosa és qui va col·locar els cartells, però el més significatiu és saber qui ho ha pensat, qui ho ha organitzat, qui ho ha decidit, qui ho ha pagat. Això segur que té respostes. Això és el greu: que algú decideixi utilitzar políticament aquests elements”, ha sentenciat Maragall.