Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra reclama al govern municipal mobilitzar ja el milió d’euros per a ateneus acordat al pressupost


Els republicans demanen a Comuns i PSC que retin comptes pel desplegament de les polítiques del temps

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a Barcelona ha demanat aquest dimarts a l’Ajuntament que es doti ja els ateneus d’interès públic amb el milió d’euros que els republicans van proposar i aconseguir incloure a l’acord de pressupostos de 2023 amb el govern Comuns-PSC.

“Tenim un 22% dels ateneus sense cap mesura climàtica, energètica, d’electrificació, d’il·luminació, de seguretat... i la resta, sí que en tenen, però molts amb llicències parcials. Això provoca una total inseguretat per a la ciutat”, ha volgut deixar la regidora Gemma Sendra, que també ha destacat que aquestes entitats “haurien de servir com a instrument per a la democratització general”, el qual ara no s’està fent servir.

Per aquest motiu, Sendra ha reclamat al govern municipal “complir amb els pactes” i desplegar aquest milió d’euros tancat a l’últim acord de pressupostos per a la rehabilitació d’aquests equipaments.

Al mateix prec, la regidora també ha demanat posar tota la carn a la graella per salvar la Nau Bostik de la Sagrera amb els “instruments, recursos i seguretat jurídica necessaris” per garantir-ne així la continuïtat. “Fins a cinc vegades hem fet propostes concretes sobre la Nau Bostik i sobre el finançament dels ateneus d’interès públics, però no hem avançat”, ha lamentat Sendra.

L’impacte real de les polítiques del temps

A la comissió, els republicans també hi han presentat una proposició perquè el govern municipal reti comptes sobre l’impacte real de les polítiques del temps dutes a terme per l’Ajuntament. “Les polítiques públiques, si no s’avaluen, no deixen de ser especulatives. Cal saber el nivell d’impacte positiu o negatiu d’aquestes en el dia a dia de les persones, que és a qui ens devem”, ha destacat Eva Baró, a més de lamentar la imatge “pèssima” que dona el web de l’Ajuntament pel que fa a aquestes polítiques, on les dades estan “desfasades”.
 
A més, la regidora també ha fet una crida a no limitar les polítiques del temps als treballadors i treballadores públics: “Barcelona és molt més que els treballadors de l’Ajuntament i n’hi ha molts treballant a l’àmbit privat que necessitarien una major determinació en aquest tipus de polítiques”, ha sentenciat.

Incloure el nom sentit i de gènere no binari als tràmits municipals
Els republicans també han presentat una pregunta a la comissió de Drets Socials per saber en quin punt es troba el desplegament de nous formularis administratius, especialment en els equipaments municipals, per tal d’incloure-hi el “nom sentit” i la categoria “no binari”.

“Tenim un deute pendent en poder fer valdre i respectar el nom sentit i la categoria no binària de moltes persones“, ha reclamat la regidora Montse Benedí.