Barcelona

Notícia

Ultimàtum d’Esquerra al govern municipal perquè faci complir l’ordenança de terrasses


Els republicans demanen explicacions a Comuns i PSC pels carrils de trànsit privat apareguts recentment a l’Eixample

Obligar els restauradors que no compleixen les normes, a fer-ho i, si no, sancionar-los. És l’exigència en forma de proposició que ha fet el grup municipal d’Esquerra Republicana al govern de Barcelona aquest dimarts a la comissió d’Ecologia i Urbanisme, i que ha tirat endavant amb el vot a favor del mateix executiu, l’abstenció de Junts, Cs i PP, i el vot en contra de Valents i la regidora no adscrita.

 “La immensa majoria dels restauradors compleixen, per aquesta mateixa raó cal obligar els que no compleixen, a fer-ho i, si no ho fan, sancionar”, ha volgut deixar clar el regidor portaveu republicà al consistori, Jordi Coronas, que també ha recordat que hi ha un article de l’ordenança pel qual, en cas de reiterats incompliments, es pot no renovar mai més la llicència a un restaurador: “Potser hauríem de començar a utilitzar aquesta mesura per als que incompleixin repetidament”. Per a Coronas, els incompliments són “alarmants” en determinats punts de la ciutat com la Rambla.

La proposició aprovada, que s’ha presentat seguint l’informe en aquest sentit publicat per la FAVB, engloba una quinzena de punts que fan referència als 19 articles de l’ordenança que el grup ha detectat que no s’estan complint. Entre aquests hi destaca fer complir l’avançament d’una hora en el tancament nocturn dels locals en zones turistificades o acústicament tensionades, el compliment del tipus de taula permesa a les terrasses o l’identificació clara de l’espai autoritzat, entre d’altres.

Coronas ha aprofitat la seva intervenció per lamentar que l’última modificació de l’ordenança no ha afavorit a la consolidació de “poques” terrasses com va anunciar el govern municipal, sinó de “moltes”: “Ara a Barcelona tenim 1.100 terrasses més, amb més de 5.000 taules més i més 21.000 cadires més”, ha reblat.
 
Nous carrils de trànsit privat a l’Eixample

A la comissió, els republicans també han volgut preguntar al govern municipal pels nous carrils per al vehicle privat que han aparegut recentment a carrers de l’Eixample com Bruc, Girona, Aldana, Ausiàs Marc o Sicília. 

Per als republicans, la creació d’aquests carrils no té justificació en una situació de “plena emergència climàtica, de vigència de plans de reducció del vehicle privat i mentre s’incompleixen els límits de contaminació marcats per la Unió Europea”.
 
Rehabilitació urgent del Passatge de Ceuta

Els republicans també han presentat un prec a la comissió d’Ecologia i Urbanisme instant el govern Comuns-PSC a prioritzar les obres del Passatge de Ceuta, al barri del Carmel.

Davant dels problemes de mobilitat i accessibilitat, i les caigudes greus que han patit alguns veïns i veïnes, el grup d’Esquerra ha demanat que urgentment es facin les obres d’urbanització integrals necessàries per millorar-ne el clavegueram, els pals d’electricitat, les escales de pedra i el reforç dels murs, alhora que es pavimenti el carrer Coves d’en Cimany per tal de garantir-ne l’accessibilitat.