Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra aconsegueix més actuacions i recursos per evitar nous enverinaments de gossos


Els republicans demanen explicacions sobre els criteris que marquen quines places d’alts càrrecs es cobreixen i quines no, havent-se obert concursos a només dos mesos de les eleccions

Mesos després que diversos ciutadans i ciutadanes de Barcelona hagin denunciat nombrosos enverinaments mortals de gossos amb pastilles i lesions dels animals per ingerir croquetes amb claus, el govern de Barcelona reforçarà les mesures per evitar més casos. Ho farà després d’una iniciativa d’Esquerra Republicana, aprovada avui a la Comissió de Presidència, en què els republicans demanaven més actuacions i recursos per evitar aquests incidents.

“Son molts, i des de fa molts mesos, els casos de gossos enverinats, actuen de manera reiterada i hi ha tota la intencional de fer mal”, ha relatat el portaveu republicà, Jordi Coronas, que ha defensat actuar “amb rapidesa i contundència” per evitar el que el codi penal tipifica com un delicte que pot arribar a penes de presó de fins a 18 mesos.

En concret, el text aprovat per unanimitat, planteja que l’Ajuntament activi “immediatament” el protoco d’actuació previst per aquests casos, que consisteix en la retirada d’aquestes pastilles i boles de carn amb claus i agulles, l’anàlisi d’aquests elements retirats, i la presència d’agents de paisà de la Guàrdia Urbana per detectar i detenir les persones causants.

Els casos, majoritàriament detectats al districte de Sant Andreu a zones com els parcs de La Pegaso i de La Maquinista, Parc de Can Fabra o zones properes a parcs infantils com l’estació Onze de Setembre, han motivat ja una denúncia i una investigació oberta de la Guàrdia Urbana.

“Lamentem que tot i les evidències no s’hagi fet cap tasca preventiva i haguem hagut d’esperar a que hi hagués una denúncia, perquè pe, camí s’han produït enverinaments i morts”, ha criticat Coronas.

Esquerra expressa dubtes sobre renovar alts càrrecs a dos mesos de les eleccions

Mentre el concurs per cobrir la plaça de Director General del Consorci de Turisme de Barcelona es declarà desert el passat 20 de febrer per prendre la decisió passades les eleccions del 28 de maig, el Consell d’Administració de la Fundació Mies celebrat el passat 13 de febrer va anunciar la convocatòria d’un Concurs Internacional per a la plaça de Gerent.

Aquesta disparitat de criteris ha motivat avui una pregunta d’Esquerra Republicana per conèixer quins criteris utilitza el govern municipal per determinar l’obertura, o no, de processos de selecció per cobrir les vacants d’alts càrrecs quan la data de les eleccions és a dos mesos vista. "Establir uns criteris generals des de l'Ajuntament seria de bona governança. La situació actual genera molta confusió", ha dit la regidora Gemma Sendra.

Finalment, els republicans també han preguntat el motiu pel qual no s’ha presentat un informe a les persones afectades per la reducció de dies de Teletreball en el qual es justifiquin degudament, tal i com és legalment preceptiu, les necessitats que fan impossible que el personal funcionari de Gerència i de Grups polítics pugui fer la jornada general de teletreball de dos dies i els majors de 60 anys, la de tres dies.