Barcelona

Grup municipal

Notícia

Comuns i PSC eviten comprometre’s a impedir un gran un centre comercial a la nova Estació de Sants


El govern Comuns i PSC assumeixen que han incomplert la seva promesa d’impulsar un salari mínim de ciutat 1.200€ i els republicans aposten per augmentar-lo fins als 1.500

“Demanem que l’Ajuntament es posicioni de forma clara a favor del comerç de proximitat i en contra d’una eventual operació especulativa immobiliària que pugui malmetre el teixit comercial de l’entorn i el model comercial i de ciutat de Barcelona”. Aquestes paraules del regidor republicà Jordi Castellana resumeixen la filosofia de la proposició d’Esquerra aprovada avui, que alerta dels riscos pel comerç de proximitat que poden causar els 72.000 m2 previstos per ADIF a la nova Estació de Sants destinats a usos comercials, hotelers i d’oficines.

La proposició ha estat aprovada amb els vot favorable de tots els grups de l’oposició i el vot contrari dels grups de govern, fet que ha lamentat Castellana. “Ho lamentem perquè ens sembla molt de sentit comú el que aquí hem plantejat”, ha sentenciat. A més, la regidora Ballarín ha negat que els plans d’ADIF plantegin un increment de 72.000 m2, quan les dades del Pla Urbanístic així ho reflecteixen.

“És xocant que una empresa publica posi en marxa aquesta proposta, que entenem que depèn de com es configuri pot ser molt dolenta pel comerç de l’entorn”, ha continuat Castellana, recordant que la zona té eixos comercials i zones de comerç molt importants, com el carrer de Sants, Creucoberta, Sants-Les Corts i l’Esquerra de l’Eixample.

El text demana que el govern municipal faci públic en 15 dies l’informe sobre les característiques i la dimensió econòmica de la nova gran superfície de 72.000 metres quadrats d’usos comercials i d’oficines de la nova estació de Sants, el tipus d’establiments i com s’hi distribuiran aquests usos.

Comuns i PSC incompleixen la seva promesa d’un salari mínim de ciutat

“Impulsar un pacte de ciutat d’un salari de referència de 1.200 a Barcelona, mitjançant la concertació social i en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona”. Son paraules textuals del punt 3.2.2. de l’Acord de Govern entre Barcelona en Comú i el PSC per l’actual mandat, una promesa que avui s’ha evidenciat incomplerta després de la pregunta formulada per Esquerra.

Els republicans han recordat que proposen un salari mínim de ciutat 1.500€, tal com ja fan nombroses ciutats del món. “Tenim ganes d’impulsar-ho, de situar aquest debat al centre, perquè Barcelona és una ciutat cara, i hem de garantir que les condicions salarials permetin viure-hi”, ha dit el regidor. El govern de Barcelona s’ha escudat en la manca de competències del municipi, i Castellana ha demanat “obrir el debat” de la modificació de la carta municipal.

Finalment, Castellana també ha preguntat per la valoració del govern de les dades del sector industrial a la ciutat, que està en retrocés i amb cada cop menys pes, al contrari de la tendència al país. “Ens preocupa la mala evolució del sector industrial a Barcelona, que és estratègic per crear ocupació de qualitat”, ha dit el regidor, que també ha demanat més polítiques per part de l’Ajuntament per revertir la situació.