Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall denuncia la propaganda de Comuns i PSC amb recursos públics: “La fan sense la més mínima vergonya”


Esquerra critica que Colau ha ignorat les peticions dels organitzadors del Bicibús per tal de millorar la seguretat i viabilitat de la iniciativa per una mobilitat escolar més sostenible

“Un govern ha de governar, no fer propaganda”. El líder d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha retret avui de forma contundent els nombrosos actes i publicacions fets pel govern municipal que, pel republicà, son “propaganda política”. “Ho fan sense la més mínima vergonya, amb total desvergonyiment”, ha etzibat Maragall.

El candidat republicà a l’alcaldia ha assegurat que els partits del govern municipal “no poden presentar programes electorals sota l’aparença de compromisos del govern actual”. En aquest sentit, Maragall ha asseverat que s’està arribant a situacions “inversemblants” com ara “vendre una futura obra de govern des d’un govern que no sabem ni si existirà”.

“Estan fent exactament el mateix, amb la seva actitud i despesa en publicitat institucional, que el que feia Xavier Trias i Convergència i Unió durant el mandat 2011-2015”, ha dit Maragall, recordant que des del 2015 la despesa en aquesta partida és de 10 milions, quan durant el mandat Trias va oscil·lar entre els 5 i els 13 milions.

Maragall ha retret que l’alcaldessa, Ada Colau, lamentés que l’exprimer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, fes de candidat i abandonés el seu lloc al govern i no “governés fins el final del mandat i es dediqués a fer campanya”, mentre, segons el republicà, l’alcaldessa també ha abandonat la governació de la ciutat per centrar-se en la comtessa electoral.

Tot plegat dins el debat de la proposició que Esquerra ha presentat avui al plenari del Consell Municipal i que ha estat aprovada amb els vots de tots els grups, tret dels grups de govern. El text conté dos punts: constatar que l’actual govern està destinant una quantitat excessiva en campanyes mediàtiques, i la demanda de presentació d’un informe detallat, abans de 15 dies, de les campanyes institucionals, el seu cost i l’ objectiu de servei públic que persegueixen, que ha organitzat Govern durant el primer trimestre d’enguany.

“No poden seguir venent sota l’estructura de l’Ajuntament actes que son de partit. No ens podem permetre que tota la ciutadania pagui la campanya de PSC i Comuns”, ha finalitzat Maragall.

Prec contra l’abandonament escolar i pregunta sobre per què el govern ha ignorat les reivindicacions dels Bicibusos
 
Al ple, Esquerra també ha aconseguir, a través d’un prec acceptat pel govern municipal, que s’impulsi un compromís de l’Ajuntament per fer front a l’abandonament escolar prematur, que tal com ha explicat la regidora Gemma Sendra, en barris vulnerables s’enfila fins el 43% i al 50% als alumnes de Formació Professional.
 
“Només el 18% dels estudiants de barris vulnerables arriben al final de l'educació postobligatòria”, ha dit Sendra, que ha assegurat que ara “és el moment de recuperar el consens des de l'Ajuntament que no va tenir el Pacte per l'Educació”.
 
Sendra ha recordat Junts i PSC es van negar a subscriure el Pacte per l’Educació de Barcelona que, precisament, proposava un reguitzell de mesures per combatre l’abandonament escolar. El prec demanava concretament que l’Ajuntament treballi coordinadament amb la resta d’institucions per posar un marxa un pla de xoc contra l’abandonament escolar prematur.
 
Finalment, la regidora Rosa Suriñach ha preguntat pels motius pels quals el govern liderat per Ada Colau ha ignorat les reivindicacions de la Xarxa de Bicibusos de Barcelona, que al mes de juny va demanar més implicació de l’Ajuntament en els Bicibusos en aspectes de gestió, coordinació i suport, i especialment que s’incorporés la visió de la infància als criteris de mobilitat ciclista de la ciutat.