Barcelona

Federació

Notícia

Maragall acusa Collboni i Trias de convertir la campanya en un “espectacle”: “Fan subhastes electorals que deterioren la qualitat democràtica”


L’alcaldable republicà retreu la promesa socialista de cobrir la Ronda de Dalt el 2050 "en lloc de parlar dels propers quatre anys", i la proposta juntaire d’afegir 4.000 policies

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha carregat aquest dijous contra els alcaldables Collboni i Trias per convertir la campanya en un “espectacle” amb “subhastes electorals que deterioren la qualitat democràtica” de les eleccions del 28 de maig.

“Avui Collboni ha fet una cosa imperdonable. Ens diu què passarà l’any 2050 amb la Ronda de Dalt [en referència a cobrir-la]. En lloc de dir què passarà si governa ara, ens parla de 2050”, ha afirmat Maragall, alhora que ha criticat el candidat socialista per “competir” amb els partits de dretes per esgarrapar-los vots: “Sento Collboni competint amb el vot de la dreta i de l’extrema dreta quan parla d’inseguretat i d’ocupacions... Aquest PSC em fa vergonya. No té res a veure ni amb els valors ni amb la projecció que en un moment donat havien representat”, ha assegurat.

Maragall també ha criticat les “subhastes” del candidat de Junts, Xavier Trias, que avui ha promès 4.000 nous policies: “Trias no té projecte per a Barcelona, per això ara diu que sumarà 4.000 policies. La versió Trias i la versió Collboni cada cop són més coincidents”, ha assenyalat.

En front dels models de Trias i Collboni, l’alcaldable republicà ha assegurat que Esquerra “sí que tenim projecte”, el qual diu que es basa en “no deixar ningú enrere” i en desplegar el triangle de “formació, ocupació i habitatge”. “Queden vuit dies de campanya. Ja vam guanyar Barcelona el 2019 i ara ho tornarem a fer el 28 de maig. Sé que puc comptar amb aquests barris per fer-ho”, ha sentenciat des d’un acte a Sant Andreu, districte que ha definit com a “font de creixement, riquesa i vida nova de Barcelona”.

“Volem alliberar Barcelona d’aquest segrest”

A l’acte, també hi ha participat el president d’Esquerra, Oriol Junqueras, des d’on ha fet un a crida a “convèncer” tots els santandreuencs i barcelonins per aconseguir una victòria republicana. “Tenim 8 dies per convèncer. És la feina més rendible per a la ciutat. Ara, 8 dies de feina i, després, 4 anys al servei de la gent”, ha exclamat.

En aquest sentit, Junqueras també ha demanat “sublevar-se democràticament” davant del “pacte de vergonya que es va signar el 2019 per evitar un alcalde republicà”. “Els que han manat sempre tenen molts diners, mitjans de comunicació, altres eines... Nosaltres tenim el nostre vot i el vot és la clau que ens allibera”, ha assegurat.

A l’acte també hi ha participat la portaveu d’Esquerra, Marta Vilalta, que ha reclamat “no regalar el futur a la sociovergència”; també el diputat José Rodríguez, que ha carregat contra el balanç de la gestió de Comuns i PSC a Sant Andreu; i la número 8 de la llista Montse Benedí, que ha recordat que Trias va externalitzar una escola bressol al districte durant el seu mandat. “Que ningú ens robi el somni: a guanyar!”, ha sentenciat la també regidora.