Barcelona

Federació

Notícia

Maragall aplicarà l’ordenança municipal per regular pisos turístics en els primers 100 dies de mandat


El candidat d’Esquerra insta a Trias i Junts “a aclarir-se” després que Junts votés en contra de la llei de l’habitatge però el seu candidat es mostri favorable a declarar la ciutat com a zona tensionada

“Em comprometo a tenir en els primers 100 dies de mandat l’ordenança municipal sobre regulació de pisos turístics redactada i sotmesa a l'aprovació de l’Ajuntament”. És el compromís que avui ha pres el candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, en una roda de premsa davant del bloc del carrer Tarragona on una sentència judicial va obligar a validar 120 llicències d’ús turístic.

“Si fos un cas únic podríem parlar d’un error, però és una qüestió estructural”, ha afirmat l’alcaldable, que ha assegurat que darrera de la sentència del carrer Tarragona “n’hi ha més”. En aquest sentit, Maragall ha exhibit fins a 7 sentències judicials que avalaven noves llicències turístiques a punts de la ciutat com la Plaça de Santa Madrona o els carrers Muntaner i Ventolllà, amb el dubte de si encara n’existeixen d’altres encara no conegudes.

Acompanyat de la seva número 2, Elisenda Alamany,i l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, Maragall ha carregat contra el govern Colau – Collboni: “Qui està desnonant aquestes famílies és l’Ajuntament de Barcelona per la seva omissió, inhibició i mala gestió en aquest terreny”, ha insistit, que de nou ha afirmat que amb ell d’alcalde aquesta qüestió es resoldrà “amb la màxima urgència i eficiència”.

Maragall, sobre la contradicció entre Junts i Trias per la llei de l’habitatge: “Volen fer el favor d’aclarir-se?”

“Increïble, incomprensible i inacceptable” son els adjectius que Maragall ha emprat per definir la contradicció entre la postura de Junts per Catalunya en relació a la llei de l’habitatge, a la qual han votat en contra, i la manifestació d’avui del seu candidat a Barcelona, Xavier Trias, en què ha assegurat que és partidari de declarar la ciutat zona tensionada.

“Volen fer el favor d’aclarir-se?”, ha etzibat Maragall, que ha pregat que Junts “msotri la mínima consistència” sobre aquest tema. “Des de Junts s’envia el missatge als grans operadors econòmics i grans fons d’inversió que s’està en contra de la llei, i Trias ens vol fer creure que estarà a favor de les zones tensionades”, ha continuat Maragall, refermant-se en que aquesta circumstància “no és acceptable”.

Alamany: “Si Collboni i Trias volen convertir Barcelona en Benidorm, que es presentin a les eleccions a Benidorm”

La número 2 dels republicans a Barcelona, Elisenda Alamany, ha assenyalat la coincidència entre els postulats dels candidats del PSC i Junts, Jaume Collboni i Xavier Trias, en relació al model econòmic i de turisme per a la ciutat. “El model del passat el comparteixen Trias i Collboni i no se n’amaguen. Volen convertir Barcelona en Benidorm, i si Trias i Collboni volen convertir Barcelona en Benidorm que es presentin a les eleccions a Benidorm”, ha dit.

A la roda de premsa també hi ha participat l’alcaldessa de Sitges, la republicana Aurora Carbonell, que des del municipi ja ha desplegat una ordenança per tal de regular els pisos d’ús turístic. Una norma, tal com ha explicat Carbonell, que limita els habitatges d’ús turístic i que especifica com han d’estar regulats, quines mesures de seguretat han de tenir i que conté un règim sancionador. “Defensem aquestes ordenances, que ens ajuden moltíssim a controlar no només la massificació sinó la imatge de destinació turística que volem donar”, ha sentenciat.