Barcelona

Federació

Notícia

Maragall, a Trias: “No sigui còmplice de la sociovergència, d’aquesta nova operació d’estat”


El republicà assegura que el risc a Barcelona “es diu Collboni amb la crossa vergonyant de Trias i amb el PP a l’ombra com a controlador” i situa Esquerra com a “l’esperança”

Apel·lació directa del candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, al candidat de Junts, Xavier Trias per no participar d’un pacte amb el PSC: “Senyor Trias, no sigui còmplice necessari d’aquesta nova operació d’Estat, no caigui en aquesta operació”, ha dit. Maragall ha afirmat que durant 8 anys el PSC “s’ha amagat còmodament” sota la “gesticulació estèril” d’Ada Colau, però que ara “simplement volen manar, per això estan disposats a fer ús de la sociovergència incloent, per què no, el suport entusiasta del PP”.

“El senyor Trias no guanyarà les eleccions, l’únic resultat que ha tingut és treure la senyora Colau del rebuig i la soledat i tornar-la a reviure”, ha continuat el candidat d’Esquerra, que ha tornat a exhortar al candidat de Junts a no contribuir “a la marxa enrere de Barcelona” i a no “ajudar al projecte unionista ni per acció ni per omissió”.

En un discurs a l’acte central de campanya d’Esquerra Republicana per a les eleccions municipals del 28M a la Fira de Cornellà, Maragall ha assegurat que avui a Barcelona “el risc es diu Collboni amb la crossa vergonyant de Trias i amb el PP a l’ombra com a controlador”, ha manifestat, mentre que “avui l’esperança a Barcelona es diu Esquerra Republicana, es diu Ernest Maragall”.

El republicà ha carregat amb duresa contra el PSC, “una llosa per a l’àrea metropolitana i un tap per la Catalunya sencera que estem començant a construir”. “Ells pretenen culminar l’operació de reconquesta, volen arribar a l’alcaldia com sigui, però la volen per afegir-la a la submissió i l’obediència total a l’Estat i sotmetre-la al PSOE”, ha denunciat el candidat, i ha afirmat que el PSC “ha convertit la gestió municipal en corruptela sistemàtica”. “I sé el que em dic”, ha avisat.

“Tenim una setmana, diumenge que ve alliberarem Barcelona de massa anys de retrocés i ceguesa i la farem l’orgullosa capital d’aquest país”. Diumenge vinent Barcelona em tornarà a fer alcalde”, ha sentenciat.

Pere Aragonès alerta d’una possible “nova aliança conservadora” per impedir que Maragall sigui alcalde

A l’acte hi ha participat el President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, qui ha avisat d’una nova “aliança conservadora” per impedir un alcalde republicà a Barcelona. “Com que som útils les aliances conservadores es posen en marxa per impedir que governem”, ha declarat, afegint que aquells que pretenen que la presidència de la Generalitat comandada per Esquerra sigui “una anècdota”, es van posar d’acord per impedir que l’Ernest Maragall sigui alcalde de Barcelona, i si poden ho tornaran a fer”. “Està a les nostres mans per fer-ho inviable”, ha reblat.

A l’acte hi han participat, a més, el President d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, la Secretària General del partit, Marta Rovira i candidats i candidates metropolitans d’Esquerra, com ara Gabriel Rufián, Noemí Egea, Ona Martínez i Raquel Albiol.