Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: “Trias vol recuperar la CiU del 3%, Barcelona no ho pot admetre”


El republicà qualifica “d’obscè” el debat sobre pactes per “repartir-se cadires” i afirma que ell només pactarà en base “als principis que mantinc i mantindré sempre”

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha carregat amb duresa avui contra les declaracions sobre el turisme que ha fet el candidat de Junts, Xavier Trias, afirmant que si Barcelona no vol turisme s’haurà de “passar gana”. “Com gosa fer aquests plantejaments horribles?”, s’ha preguntat, per assegurar a continuació que Trias pretén ressuscitar plantejaments de l’antiga Convergència i Unió: “El que diu Trias és que vol recuperar la CiU del 3%, això és el que ens està oferint, i és el que Barcelona no pot admetre”, ha manifestat.

“No tenim altres opcions? No tenim l’economia del coneixement? No tenim l’ambició de construir i rehabilitar habitatges i que esdevingui un motor de creixement? No hem d’afrontar el canvi climàtic a través de la transició energètica? No hi ha esperança i futur? Volem seguir depenent del turisme”, s’ha preguntat el candidat republicà.

En un acte a la Plaça Comas de Les Corts, Maragall també s’ha referit al debat sobre possibles pactes post electorals, que ha titllat “d’obscè”. “Heu vist alguna discussió sobre projectes? No, és sobre qui s’entén amb qui per repartir-se les cadires, com ja passar el 2019”, ha censurat el republicà. L’alcaldable d’Esquerra ha afirmat que tant Ada Colau com Xavier Trias “competeixen per veure qui pacta en termes de poder amb Collboni”. “És això el que ens mereixem com a ciutat”, s’ha qüestionat.

Sobre aquesta qüestió, Maragall s’ha mostrat contundent: “No pactaré si no és entorn dels principis que mantinc i que mantindré sempre, en nom d’un projecte i d’una coherència”, ha dit, afegint que no farà “repartiment de cadires per decidir simplement qui mana i qui no”.

“Anem a totes, som aquí per guanyar”, ha afegit el candidat, que ha finalitzat el seu discurs fent una crida a la mobilització: “que ningú es quedi a casa diumenge, us proposo entrar amb nosaltres a l’Ajuntament, que no és de cap regidor ni de cap partit, sinó que és vostre, de la ciutadania”.

A l’acte també hi ha participat la número 2 d’Esquerra, Elisenda Alamany, qui ha afirmat que els darrers governs municipals no han sabut connectar ni llegir les preocupacions de la ciutadania. “Els reptes que tenia Barcelona no passaven per pacificar quatre xamfrans, per acolorir carrers. Passaven per regular els lloguers, com ERC ha fet al Parlament i al Congrés, passaven per regular el turisme, com ERC va fer amb la taxa turística, passaven per regular les Dark Kitchen que també amenaçaven Les Corts i que ERC ha regulat”, ha assegurat.

Al míting també hi han intervingut el candidat d’Esquerra Jordi Castellana, qui ha revelat que en els darrers 17 anys els successius governs de la ciutat no han fet cap habitatge públic tret dels previstos a la Colònia Castells i la diputada al Congrés Pillar Vallugera, que ha assegurat que al PSOE “li importava un rave” regular els lloguers i que només la força d’Esquerra a la cambra ha forçat la seva inclusió a la recent llei de l’habitatge.