Barcelona

Federació

Notícia

Maragall avisa: “Només pactaré en base als meus principis, no cauré en repartiments de cadires com va passar el 2019”


El republicà expressa l’ambició que Barcelona esdevingui referència mundial de l’alimentació creant “un gran centre culinari Km0” i d’alta cuina a Montjuïc amb la participació dels grans xefs del país

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, s’ha pronunciat avui sobre les possibilitats d’entesa amb d’altres grups passades les eleccions del proper diumenge. “Jo només pacataré en base al nostre projecte i als principis que defenso, no cauré en repartiments de càrrecs, cadires i funcions, que es el que va passar el 2019”, ha assegurat.

L’alcaldable republicà s’ha negat a “abonar debats de cadires” i ha afirmat que Barcelona “encara està pagant el preu del repartiment” que es va produir el mandat passat, amb el pacte de Comuns i PSC amb els vots favorables de la formació de Manuel Valls.

“Només estarem en condicions d’arribar a acords en base a continguts i projectes amb màxim grau de coincidència i coherència amb el que formulem, un projecte progressista i capaç de resultats”, ha continuat Maragall, insistint en que ell “no jugarà a fer un 2019”.

El republicà proposa un “gran centre culinari km0” a Montjuïc

En una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies, Maragall ha revelat una nova proposta del seu programa electoral: la creació “d’un gran centre culinari Km.0 que sigui l’expressió de la potència que aquest país té i pot tenir en aquest sector” i que estaria situat a la muntanya de Montjuïc.

El candidat ha detallat que aquest centre, dedicat a la producció, investigació i creació culinària, hauria de comptar amb la participació “dels nostres xefs i establiments de primera fila mundial”, per fer de Catalunya i Barcelona “una referència mundial d’aquest àmbit”.

A la cerca dels indecisos

Maragall ha fet una crida als indecisos a fer costat a Esquerra Republicana, de qui ha dit que representa “la millor opció” perquè Barcelona “abordi amb mesures concretes i amb programa les grans qüestions que la ciutat té pendents” i d’encarar “els riscos que la ciutat té davant”.

Entre aquests riscos, Maragall n’ha identificat dos: la continuïtat d’un govern entre Colau i Collboni, sigui qui sigui qui lideri, o el risc de la “sociovergència”. Sobre el primer, el candidat ha declarat que ERC representa “la substitució clara de Colau a l’alcaldia i el canvi significatiu de composició i projecte del govern municipal per a la ciutat”.

Sobre la sociovergència, el republicà ha advertit que a banda de “l’entreguisme de la ciutat a vells temps”, existeix un risc addicional que representa el PP participant “directa o indirectament” de la governació de l’Ajuntament.