Barcelona

Federació

Notícia

Capella: “Socialistes i comuns mantenen una llei d’estrangeria racista mentre donen permisos de residència als rics”


La número 3 de Maragall retreu la “falta de pro activitat” de Colau i Collboni a favor del català i defensa que ha de ser “la llengua de trobada per a tothom”

La candidata número 3 d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ester Capella, ha titllat aquest dilluns de “racista” la llei d’estrangeria vigent a l’Estat i ha criticat el PSC i els Comuns per mantenir-la.

“Socialistes i comuns mantenen llei d’estrangeria, que és racista i que permet que els rics puguin comprar permisos de residència”, ha explicat Capella tot incloent la referència a les Golden Visa, la via que permet als estrangers aconseguir la residència si compren un habitatge de 500.000 euros o més. “És una discriminació econòmica que va crear el PP i que de forma molt còmoda mantenen els socialistes i Podemos, malgrat que segons ells són ‘el govern més progressista de la història’, ha assegurat en una de roda de premsa sobre ciutadania al Raval.

En aquest sentit, també ha carregat contra l’existència dels Centre d'Internament d'Estrangers (CIE), que assegura que Esquerra rebutja i que “continuarem treballant per tancar”: “Quan Colau i Collboni eren a l’oposició deien que tancarien els CIEs, però continuen oberts, i són una presó per aquells que no han pogut comprar la seva residència”. Per fer possible tant el tancament dels CIEs com la derogació de la llei d’estrangeria, Capella assegura que Barcelona necessita un alcalde “que no tingui dependència de l’Estat".

Pel que fa a l’accés al català, Capella ha dit que la seva formació es mostra orgullosa que a Catalunya i a la seva capital es parlin més de 300 llengües, però ha afegit que ”la llengua de trobada ha de ser la catalana”: “Hem d’oferir més formació i aprenentatge del català, adaptant-nos als que l’han d’aprendre, als seus horaris i a la seva logística per poder fomentar-ne l’ús”. Així, ha retret a Colau i Collboni la “falta de proactivitat” a favor del català i ha defensat que l’Ajuntament “ha de fer possible que la llengua arribi a tothom”.

Capella, a més, ha afegit que Barcelona ha de continuar sent una ciutat construïda “des de la llibertat i la diferència” i per això proposen construir un espai de cultura de la diversitat a l’estil del que altres ciutats han fet, com per exemple París amb el seu institut del món àrab.

De la seva banda, a la roda de premsa també hi ha participat la diputada al Parlament, Najat Driouech, que ha assegurat que, a diferència d’altres, els Ajuntaments republicans “treballen per garantir el dret del padró de tothom”, i també el candidat d’Esquerra a Sabadell, Gabriel Fernàndez, que ha agraït a la seva formació l’”esforç” de fer llistes i governs “semblants al conjunt de la ciutadania”. Ell mateix, ha afegit, es pot convertir en el primer alcalde de Catalunya nascut a l’Amèrica Llatina.