Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: “Vinc a substituir Colau, no a ajudar-la”


L’alcaldable afirma que Esquerra és el “vot útil” davant del continuisme de Comuns i PSC i front a la “marxa enrere” de Junts

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dilluns que es presenta “per substituir Colau, no per ajudar-la”, a més d’afirmar que els republicans són el “vot útil” davant del manteniment de l’status quo sociocomú i de la tornada al passat que representaria Xavier Trias.

“Colau i Collboni diuen que es volen mantenir en el poder. Però és que algú de la ciutat vol que continuï aquest govern? La majoria n’estem disgustats. Cal una alternativa i la lideraré jo. He vingut a substituir Colau, no a ajudar-la”, ha afirmat l’alcaldable Maragall, que a ha afegit que, a més del risc del continuisme, la ciutat té el risc de “retrocés” si es fa realitat la sociovergència: “Barcelona ha de ser propietària del seu destí. No podem dependre ni de Madrid ni de cap poder econòmic o polític. Sociovergència és rendició”.

En un acte al Poble-sec, Maragall també ha defensat que Esquerra és el vertader “vot útil”: “Som el vot útil per obrir una nova etapa front al vot continuista que representen Colau i Collboni i a la marxa enrere que representa Trias. També som vot útil perquè com antídot contra la conxorxa de la vergonya de 2019 i contra la submissió. I, a més, el vot a Esquerra és un vot útil perquè és una vacuna contra la rendició sociovergent”, ha assegurat.

“Us ofereixo el compromís de somiar junts i imaginar la Barcelona gran que sabem possible”, ha clos Maragall després de desgranar els comptes pendents del govern municipal amb el Poble-sec i amb Sants-Montjuïc, barri i districte que assegura que Comuns i PSC “no atenen ni respecten”.

13 milions més per a polítiques socials a Barcelona

A l’acte també hi ha participat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha fet una crida a concentrar el vot en Maragall davant de l’”aliança antinatura” a l’estil Diputació de Barcelona que tem que es pugui reproduir a Barcelona.

“L’aliança antinatura de la Diputació es va fer únicament per repartir-se el poder i pot ser ben aviat una realitat a l’Ajuntament de Barcelona si no tenim la força necessària”, ha afirmat el president, que per això ha defensat el vot a Maragall, qui considera l’únic candidat que es presenta “per unir la ciutat, per construir-la per a tothom, i que no usa la polarització per esgarrapar quatre vots”.

També per part del govern català hi ha intervingut el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que ha anunciat que l’executiu aprovarà aquest dimarts la inversió de 13 milions d’euros en polítiques socials a Barcelona vinculades als fons Next Generation. “Són inversions que se sumen a les ja executades i que serviran per introduir la tecnologia i nous equipaments socials a la ciutat”, ha explicat.

A l’acte també hi ha participat l’exconsellera del mateix ram Dolors Bassa, que ha defensat Maragall davant de Collboni perquè “prioritza el partit abans que l’agenda Barcelona”, així com davant de Trias, “que forma part de l’oligopoli de gent amb corrupció”.

De la seva banda, la regidora i número 7 de la llista per Barcelona Roda Suriñach ha defensat que “venim amb totes les ganes per fer possible el canvi de rumb per a la ciutat”, i el conseller portaveu del partit al districte, Pere Pérez, ha reclamat posar ja en marxa tots els espais de titularitat pública que porten “anys i anys” tancats i desocupats. “Si voleu tirar endavant aquests projecte, voteu Maragall”, ha sentenciat.