Barcelona

Federació

Notícia

Maragall fa una crida a la mobilització del vot republicà per evitar l’entrada de VOX: “És un risc real per a Barcelona”


El republicà titlla Collboni de “delegat de Madrid a Barcelona” i critica la seva “subordinació” als interessos de l’Estat

Crida de l’alcaldable d’Esquerra a Barcelona, Ernest Maragall, a la mobilització del vot republicà per tal d’impedir l’entrada de l’extrema dreta al consistori: “no permeteu que entri VOX a l’Ajuntament”, ha demanat. “No només per impedir les sumes possibles, sinó per dignitat, per respecte a nosaltres mateixos, per respectar la història i el caràcter d’aquesta ciutat i per respecte a les víctimes del franquisme durant 40 anys”, ha continuat el candidat.

Maragall ha apel·lat al “vot útil republicà” per ser el millor instrument contra aquest “risc” ja que, segons el republicà, és la candidatura que “amb més claredat i definició” pot “fer front” a l’extrema dreta. El candidat ha situat la participació com un aspecte “decisiu” per evitar l’entrada de VOX que representaria “una amenaça real” en aspectes de racisme o discriminacions de gènere.

Collboni, el “delegat de Madrid a Barcelona"

Maragall ha criticat també el candidat socialista, Jaume Collboni, de qui ha dit que és “el delegat de Madrid a Barcelona”. "Ens demana que deixem de ser subjecte, que deixem de prendre decisions per nosaltres mateixos”, ha insistit. L’alcaldable republicà ha dit que el socialista “fa ostentació d’aquesta subordinació” a l’Estat, i també ha censurat el rol del President del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, durant aquesta campanya. ‘“Viene el jefe a tomar el control de la ciudad’, això és el que ens ofereix Collboni, a dir que Barcelona ‘és nostra i volem manar aquí també’”, ha reblat Maragall.

El republicà ha dit que la presència de Sánchez a Barcelona demostra la debilitat que Collboni mostra a ulls del PSOE. “Senyor Sánchez, deixi que el seu delegat s’expressi i contrasti, però com que sap si el deixa no en tindrà prou ha de venir ell a fer una demostració de força”, ha afirmat.

Trias ve a “ressuscitar” Convergència

“Trias cada cop parla menys de Barcelona i més de Convergència”. És la sentència de Maragall sobre el paper del candidat de Junts en la recuperació del projecte polític de l’antiga Convergència. “És obvi que Trias ha vingut a ressuscitar-la”, ha dit, recordant que encara hi ha molts “líders” d’aquest espai polític “encara estan immersos en procediments judicials per corrupció” com l’antic número 2 de Trias, Antoni Vives.