Barcelona

Federació

Notícia

Maragall convocarà una cimera d’habitatge en els primers 100 dies de mandat


El republicà assegura que pretén “posar en marxa la fàbrica d’habitatge” després d’anys de “dogma, queixa i lamentació” de Colau

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha concretat avui tres mesures sobre habitatge que durà a terme en els 100 primers del mandat, si és escollit alcalde: desplegament a Barcelona de la llei d’habitatge estatal, convertir la reserva de sòl dotacional per a equipaments en sòl per habitatge i resoldre la llista de la mesa d’ermegència habitacional i la convocatòria d’una cimera sobre habitatge.

“Posarem en marxa la fàbrica de nou habitatge protegit i assequible”, ha dit Maragall, qui ha parlat de la convocatòria d’una cimera que hauria d’incloure “sector econòmic, col·legis professionals, gremis, promotors, institucions com la Generalitat i l’ÀMB o entitats com la PAH”. Tot plegat, segons Maragall, per “no esperar més” i dur a terme una “actuació immediata i ambiciosa”. “Per posar en marxa la fàbrica d’habitatge ens hem de reunir, hem de fer el contrari que la senyora Colau, amb el seu dogma i raó absoluta”, ha continuat el republicà.

La cimera també hauria de servir, segons Maragall, per fer una “revisió” de la clàusula de reserva del 30% per a habitatge protegit, que segons el republicà està “paralitzant la inversió privada”. “Hem d’exigir, hem de seure, hem de mirar als ulls i acordar”, ha resumit.

Sobre el desplegament de la llei de l’habitatge estatal, Maragall ha explicat que també en els seus primers 100 com alcalde concretarà aspectes claus de la nova norma, com la definició de zones tensionades o la limitació de preus. Finalment, quant a la conversió de sòl dotacional en habitatges, el candidat d’Esquerra ha assegurat que aqueta mesura suposaria “reduir pràcticament a zero” la llista de la mesa d’emergència dotacional. “Portem 4 anys d’inacció: molta queixa, denúncia i lamentació i poca actuació”, ha dit el candidat, que ha recordat que tant la llei com les competències municipals avalen aquesta actuació.

Maragall ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a la Casa Bloc de Sant Andreu, un dels símbols de les polítiques d’habitatge del govern republicà presidit per Francesc Macià, i en què també hi han participat el Conseller de Territori de la Generalitat, Juli Fernàndez, i la número 3 de la candidatura, Ester Capella. “Esquerra emprem tots els instruments al nostre abast per tenir un mercat de lloguer assequible permanent i suficient, com impulsar 10.000 habitatges enguany, i ho hem de fer de manera reiterada”, ha dit el Conseller.

Capella, per la seva banda, ha criticat que aquells que “s’han repartit el país durant 40 anys” no hagin fet polítiques per “garantir el dret a l’habitatge” i ha censurat l’actitud del PSOE en la tramitació de la llei d’habitatge, de qui ha dit que “no volia” incloure a la norma la limitació dels preus dels lloguers.