Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra denuncia la barra lliure de Collboni amb les discoteques del Front Marítim


Els republicans registren un prec per escrit per demanar explicacions al nou govern municipal davant la seva intenció de mantenir les llicències de les discoteques Opium, Shoko, Pachá i Carpe Diem

Fa un any, l’Ajuntament de Barcelona i el CSIC van signar un acord per impulsar nous usos de divulgació científica i ampliar les instal•lacions de l’Institut de Ciències del Mar allà on ara se situen els locals d’oci del Passeig marítim de la Barceloneta. L’acord preveia que l’administració General de l’Estat cedís en una primera fase el local de 2565 m2 situat davant del centre de recerca (Pg. Marítim de la Barceloneta 51) i en una segona fase els dos contigus, un cop finalitzés la pròrroga de concessió que tenien.

Ahir un mitjà de comunicació es va fer ressò que l’actual govern municipal liderat per Jaume Collboni es planteja no retirar les llicències a les cinc grans discoteques i restaurants que operen a primera línia de platja, fet que comprometria l’ampliació i el projecte de divulgació de l’Institut de Ciències del Mar.

Per aquest motiu el Grup Municipal d’Esquerra Republicana demana formalment que el govern del consistori doni explicacions i aclareixi si la informació publicada és certa i si té intenció de mantenir les llicències i posar en risc el projecte de reconversió de la zona, amb una aposta clara per la recerca científica, i si donarà continuïtat al model d’oci que actualment afecta a la convivència i el descans del veïnat de la Barceloneta.

A l’anterior mandat Esquerra Republicana també va insistir reiteradament en aturar la subhasta de 26 lots corresponents als locals del front marítim als barris de la Barceloneta i la Vila Olímpica, fet que, segons els republicans, demostrava la “connivència i fins i tot la submissió del govern municipal en relació al govern de l’Estat”.