Barcelona

Grup municipal

Notícia

Alamany, sobre l'enquesta de serveis municipals: "Barcelona està enquistada en problemes que afecten la nostra manera de viure i posen en risc el futur"


" La insatisfacció de la ciutadania va a més i està amenaçant el que sempre ha estat Barcelona: una ciutat on s'hi viu bé, amb gent satisfeta i orgullosa de dir que és casa seva", afirma la portaveu republicana.

La portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, ha valorat avui els resultats de l'enquesta de serveis municipals publicada per l'Ajuntament, en què les dades de satisfacció de viure a la ciutat han assolit la nota més baixa des que es tenen dades. "Es constata que Barcelona està enquistada en problemes que afecten la nostra manera de viure i posen en risc el nostre futur a la ciutat", ha assegurat la republicana. Alamany ha considerat que "no es pot protegir la ciutadania si l'habitatge l'expulsa, no es pot protegir el caràcter de la ciutat si està bruta o és insegura".

Alamany ha destacat que la insatisfacció de la ciutadania" va a més" i per Esquerra aquest fet "està amenaçant el que sempre ha estat Barcelona: una ciutat on s'hi viu bé, amb gent satisfeta i orgullosa de dir que és casa seva". Quant el futur, Alamany ha afirmat que les dades demostren que els barcelonins i barcelonines "estan cada dia més preocupats per qüestions que tenen a veure amb el seu futur a la ciutat".

L'enquesta de serveis municipals mostra que:

-   Augmenta la preocupació personal pels “problemes econòmics, la inseguretat i l’accés a l’habitatge.

-  El problema més greu a Barcelona és la inseguretat (23%, % més alt des que tenim dades, i es dispara en Districtes com Ciutat Vella). Neteja (+1) i Habitatge (+3) també augmenten com a segon i tercer problema principal de la ciutat.

-  La satisfacció de viure a Barcelona baixa. És la nota més baixa des que es tenen dades.

-  El 58% creu que Barcelona ha empitjorat el darrer any. La majoria té una visió negativa sobre l’estat econòmic de la ciutat, i que el darrera any ha empitjorat.

"Tot i el canvi de govern, les preocupacions de present, vinculades a la necessitat de mantenir la nostra manera de viure, segueixen sense resposta i creixen", ha sentenciat Alamany.