Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra considera “provisional” el cartipàs i critica la “manca de rumb” d’un govern “de mínims”


Maragall: “Com pot ser que Trias i jo fóssim el dimoni en persona i avui siguem els àngels salvadors per acordar una formula de suport pel govern de l’Estat?” - Alamany: “La Barcelona on s’hi viu bé comença a ser passat, i si no canviem el rumb en el futur la ciutadania dirà que aquesta ciutat ha deixat de ser Barcelona”

Esquerra Republicana ha començat el nou mandat 2023-2027 assegurant que el cartipàs votat avui en el Consell Plenari és “un cartipàs provisional per a una governació de mínims”. És la valoració que el president del grup republicà, Ernest Maragall, ha fet durant la seva intervenció, afegint que la nova organitzció del govern municipal té com a únic objectiu “passar com es pugui els mesos imprescindibles fins a trobar socis i acords estables”.
 
Tant Ernest Maragall com la portaveu republicana, Elisenda Alamany, han coincidit en recordar les circumstàncies de la investidura de l’alcalde, Jaume Collboni, i la seva aliança amb Barcelona en Comú i el PP. Maragall ha ironitzat sobre les condicions del pacte que va evitar “el terrible risc que Barcelona fos governada per una demoníaca coalició d’independentistes”, i ha constatat que ara aquests grups son els qui el PSOE i Sumar busquen per a la governabilitat de l’Estat. “Com pot ser que Trias i jo fóssim el dimoni en persona i avui siguem els àngels salvadors per acordar una formula de suport pel govern de l’Estat?”, ha dit Maragall. “Ens explicarà perquè avui som imprescindibles per trencar amb un dels socis principals del holding polític que van constituir per comprar aquest Ajuntament?”, ha subratllat.
 
Alamany, per la seva banda, ha criticat algunes de les primeres decisions de l’actual alcalde i equip de govern, com ara relegar la regidoria d’habitatge a un comissionat, signar un “decret postureig” declarant Barcelona zona tensionada de lloguer quan ja ho havia fet la Generalitat, o mostrant la seva voluntat a obrir nous hotels de luxe al centre de la ciutat. “Jo no soc especialment malpensada”, ha començat Alamany, “però si tenim en compte que l’actual alcalde va ser investit amb els vots ‘regalats’ de dos partits, Comuns i PP, aquests primers dies i decisions farien pensar que uns van ser més ‘gratis’ que els altres, cosa que és una llàstima”, ha etzibat.
 
Alamany: “La Barcelona on s’hi viu bé comença a conjugar-se en passat”
 
La portaveu republicana també ha repassat la “foto gens positiva” de la opinió de la ciutadania sobre l’estat de Barcelona, expressades a la darrera Enquesta de Serveis Municipals. “Els barcelonins estan cada dia més preocupats per qüestions que tenen a veure amb el seu futur a la ciutat i les preocupacions de present, vinculades a la necessitat de mantenir la nostra manera de viure, segueixen sense resposta i creixen... I el que és més preocupant: la satisfacció de viure a Barcelona també baixa als nivells més baixos des que es tenen dades”, ha resumit. Per Alamany, “la Barcelona on s’hi viu bé comença a ser passat, i si no canviem el rumb en el futur la ciutadania dirà que aquesta ciutat ha deixat de ser Barcelona, i això no ens ho podem permetre”.
 
Maragall, per la seva banda, ha finalitzat assegurant que la gran “urgència” per a Barcelona “és comptar amb un govern amb un projecte, amb un horitzó i un govern per dur-lo a terme”, i que Esquerra Republicana té “l’obligació d’exercir la funció d’alternativa, i l’exercirem”.