Barcelona

Federació

Notícia

Ernest Maragall: “Comença el camí de la recuperació democràtica de l’Ajuntament de Barcelona"


Esquerra Republicana celebra la Diada Nacional de Catalunya amb el tradicional acte polític i el multitudinari dinar de germanor al Carrer Bruc de Barcelona.

“Barcelona té un alcalde anestesista, que voldria una Barcelona callada, dòcil i obedient però Barcelona no serà així, serà ben viva! Avui comença el camí de la recuperació democràtica de l’Ajuntament de Barcelona i de recuperació de la dignitat de la ciutat, que liderarà Esquerra Republicana.” Ho ha dit el cap del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, davant de les més de 400 persones que s’han aplegat aquest dilluns al matí al Carrer Bruc de Barcelona en el tradicional acte i dinar popular que cada any organitza la Federació de Barcelona d'Esquerra Republicana amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. 

Maragall també s’ha referit a l’oportunitat del context polític actual: “Després de sis anys durs, de resistència davant de la repressió que ens volia dur a la rendició, hem mantingut la dignitat, hem mantingut un pols amb l’Estat i ara tenim l’oportunitat de guanyar l’amnistia”, ha dit. Al seu torn, el president de la Federació de Barcelona, Gerard Gómez del Moral, ha reivindicat la capitalitat de la ciutat per abanderar revolucions, anhels i la lluita per causes justes. "I per això, malgrat els intents de fer-nos creure que vivim de derrotes, seguim dempeus", ha apuntat. En aquest sentit, també ha reivindicat el paper dels republicans històricament als carrers per la Diada i ha fet una crida a recuperar l'esperit d'ara fa deu anys a la Via Catalana. "Fixem objectius i avancem cap a l'independència, i fem-ho perquè som nosaltres la garantia de transformar les coses", ha reblat el dirigent dels republicans a Barcelona.

Per la seva banda, la portaveu del Jovent Republicà de Barcelona, Andrea Urbano, ha reivindicat la valentia d’organitzar-se per perseguir els objectius de l’alliberament nacional i la justícia social. “Valents i valentes són els que continuen malgrat la repressió, els que defensen la llengua catalana arreu dels Països Catalans, els que planten cara al feixisme”, ha posat en valor. “No hem de deixar mai de prendre partit cap a la llibertat des de l’esquerra; ens hem d’encomanar les ganes perquè siguem més els que omplim els carrers, i més joves, perquè, sense els joves, això no ho farem”, ha clos.

Amnistia, autodeterminació, independència

“Catalunya ha de decidir i decidirà lliurement el seu futur en un referèndum”. Així de contundent s’ha expressat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha recordat que “l’amnistia no és la fi de res, si no, una passa necessària i imprescindible per obrir camí”. "Tenim l’oportunitat d’avançar, de posar unes condicions d’igualtat per fer passes endavant com mai en la resolució del conflicte” ha etzibat el president de la Generalitat. En aquest sentit, ha afirmat que ara “és el moment de posar per davant el país i volem fer-ho amb totes les persones que defensen la independència, votin el que votin”. “Hem de convertir les oportunitats en victòries per a la ciutadania”, ha insistit Aragonès.
 


A l’acte també hi han participat la secretària general adjunta i portaveu del partit, Marta Vilalta, i la diputada al Congrés, Teresa Jordà. Vilalta ha fixat en l'amnistia, l'autodeterminació i el benestar de la gent d'aquest país com a pilars centrals d'Esquerra Republicana. "Si algú ara vol comptar amb els vots d'Esquerra, això és el que exigim i demanem", ha apuntat en clau de negociació a la investidura del govern espanyol on els vots dels republicans són clau. Per la seva banda, Jordà ha reivindicat l'objectiu independentista que manté els republicans "dempeus": aconseguir una República Catalana “feminista, justa, verda i combativa”.