Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall, sobre el fracàs de Collboni amb les ordenances: “La seva soledat és manifesta, avui la ciutat torna a perdre”


“Els seus únics socis avui, en termes de vot, son VOX, PP i el Gremi de restauració”, recorda el republicà, que retreu els socialistes la seva manca de projecte i model de ciutat

Nova derrota del govern de l’alcalde Jaume Collboni. El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha tombat avui les ordenances fiscals, així com la proposta d’ordenança de terrasses, presentades pels socialistes. Esquerra Republicana ha votat en contra a les dues votacions, i el seu líder, Ernest Maragall, ha constatat “la soledat manifesta del govern”. “Avui els seus únics socis, en termes de vot, son VOX, PP i el Gremi de Restauració”, ha explicat, després que aquests fossin els únics grups que hagin avalat l’ordenança de terrasses.

“Ja havíem anat alertant que vostès miraven a la dreta més que a l’esquerra i que, de fet, estaven en alguna mesura desmuntant l’obra dels comuns gràcies als seus vots”, ha continuat Maragall. “Avui la ciutat torna a perdre, i espero que algun dia pugui tornar a guanyar”, ha manifestat el republicà, que ha retret que els socialistes “no han volgut” parlar de model de ciutat i de com concretar-lo en les ordenances.

“No hem parlat de la ciutat ni coneixem quin és el seu projecte, no hem pogut contrastar quines serien les seves estratègies per abordar els grans reptes de la ciutat”, ha insistit Maragall, acusant el govern de “no voler entrar en quin model de ciutat i governació proposen per a l’Ajuntament”.

En referència als Comuns, Maragall ha esmentat l’intent de reprovació fallit que la formació liderada per Ada Colau pretenia debatre aquest ple. “Aquesta mateixa setmana buscaven la reprovació de l’alcalde, per cert, fent evident que l’únic interès de la investidura eren ja les cadires”, els ha etzibat.