Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona demanarà declarar-se zona lliure de Golden Visa a proposta d’ERC


Alamany: “És una llàstima que en els darrers anys PSC i Unidas Podemos hagin parlat molt d’habitatge però no hagin defensat Barcelona dels visats d’or”

Esquerra Republicana ha aconseguit avui que Barcelona demani formalment a l’Estat quedar exclosa de les anomenades Golden Visa, l’expedició de permisos de residència per a estrangers que inverteixin un mínim de 500.000€ en la compra d’un immoble. “Hem de posar fi a les Golden Visa, proposem que Barcelona emplaci l’Estat a modificar l’articulat de la llei perquè quedem lliures de l’expedició d’aquests visats d’or”, ha detallat la portaveu republicana, Elisenda Alamany.

“Avui el 21% de les compres d’habitatge a Barcelona les fan estrangers, i no les fan per viure sinó per especular amb l’habitatge”, ha exposat Alamany, qui ha recordat que el visat, en vigor des del 2013 gràcies a una llei aprovada per PP i CiU, no fiscalitza l’origen del capital que s’inverteix. “Avui sabem que la compra d’habitatge per part d’estrangers amb molts recursos provoca l’increment de preus i l’expulsió de veïns dels nostres barris”, ha reblat.

La proposició ha estat aprovada amb els vots d’Esquerra, PSC i Barcelona en Comú, fet que Alamany ha aprofitat per criticar la manca d’esforços dels dos partits de govern a l’Estat sobre aquesta qüestió. “És una llàstima que en els darrers anys PSC i Unidas Podemos hagin parlat molt d’habitatge però no hagin defensat Barcelona dels visats d’or”, els ha etzibat.

Alamany ha recordat que altres ciutats com Amsterdam, Lisboa o Porto ja han implementat mesures similars mentre “a l’Estat espanyol tenim encara una realitat diametralment oposada”. “No només no apliquem mesures per protegir els veïns, sinó que veiem com aquest tipus de compra d’habitatges es bonifica i s’incentiva”, ha dit Alamany, qui ha assegurat que les ciutats del segle XXI “han de donar respostes amb nous instruments”.

“Barcelona no està en venda, no ens podem permetre perdre la nostra personalitat, el nostre caràcter i identitat i posar en risc el nostre futur. Acabem amb les Golden Visa, recuperem el control de la ciutat i defensem Barcelona i els seus ciutadans”, ha sentenciat.