Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra vol que Barcelona lideri el debat sobre regular l'ús dels mòbils entre els infants i adolescents


Elisenda Alamany: “Més pantalles no vol dir millor educació, hi ha famílies preocupades i la nostra feina és donar-hi una resposta”

Després que milers de famílies s’hagin unit i expressat la seva preocupació sobre l’excessiu ús de pantalles i mòbils entre els menors, Esquerra Republicana pretén que l’Ajuntament de Barcelona abordi el debat sobre com regular l’ús de telèfons als centres educatius, esportius, de comunitat i lleure. “Més pantalles no vol dir millor educació, i més tecnologia no vol dir automàticament prosperitat”, ha dit la portaveu del grup municipal republicà, Elisenda Alamany.

“Hi ha famílies que han expressat la seva preocupació i la nostra feina és ser-hi a prop i donar-hi una resposta”, ha continuat, assegurant que l’Ajuntament ha d’abordar “seriosament” l’ús de la tecnologia entre els més joves. “Proposem fer-ho des de Barcelona, sent pioners, prenent la iniciativa que ja han començat les famílies perquè ens hi va el més preuat, el benestar dels nostres fills i filles”.

Per tot això, Esquerra demanarà a la propera comissió de drets socials que en tots els òrgans de representació de l’Ajuntament es debati sobre aquesta qüestió i que es creïn espais lliures de mòbils, així com l’elaboració d’una guia de recomanacions i bones pràctiques per a famílies i espais educatius, comunitaris i de lleure.

Alamany ha recordat que la Generalitat ja ha anunciat que la setmana vinent entomarà el debat al Consell Escolar de Catalunya, i ara Esquerra pretén que Barcelona lideri aquesta qüestió.

Rectificar el “nyap” de la compra de locals comercials

Els 25 locals comercials comprats per l’Ajuntament sota el programa ‘Amunt Persianes’, que buscava dinamitzar zones comercials deprimides a diversos barris de la ciutat, estan tancats. És la denúncia apareguda avui en premsa i sobre la qual Esquerra Republicana demanarà explicacions i rectificació al govern municipal.

“És un nyap, el fracàs flagrant de la gran immobiliària pública, tal com la va rebatejar l’antic tinent d’alcaldia, Jordi Martí”, ha dit Alamany. “Un fracàs per la mala gestió que en el seu dia van fer els Comuns i que el PSC no ha sabut esmenar”, ha continuat la republicana. Esquerra demanarà explicacions i exigirà revertir l’actual situació, que ha causat l’efecte contrari del que pretenia la mesura, pactada amb ERC als pressupostos del 2021.

A més, Alamany s’ha referit al pacte que PSC i Junts han assolit per aprovar l’ordenança de terrasses. “Una mostra més d’un govern feble que continua mirant a la dreta”, ha dit la republicana. “Qui torna a guanyar és el Gremi de Restauració, no el descans veïnal o l’espai públic per a tothom”, ha sentenciat.

Finalment, la portaveu d’Esquerra també ha explicat que el seu grup presentarà un pla per fomentar l’ús del català als comerços de la ciutat, una iniciativa per fer una ordenança de l’aigua per entomar l’actual context de sequera, i preguntarà per dues qüestions de patrimoni: els cartells dels JJOO del metro Jaume I i la intenció del govern d’enderrocar el Pavelló d’Itàlia, incomplint la promesa d’ubicar-hi equipaments esportius.