Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra promou que Barcelona abordi el debat sobre l’ús del mòbil entre infants i adolescents


Aprovada la proposició dels republicans perquè l’ajuntament obri un procés de debat als seus òrgans de participació ciutadana i per posar en marxa campanyes de bones pràctiques i sensibilització

Després que milers de famílies, a Barcelona i la resta del país, s’hagin organitzat per manifestar la seva preocupació per l’ús del telèfon mòbil entre infants i adolescents, avui Esquerra Republicana ha aconseguit que l’Ajuntament de Barcelona obri formalment un debat als seus òrgans de participació ciutadana per tal d’entomar aquest debat i de quina manera donar-hi resposta.

La regidora republicana Eva Baró ha destacat que el debat i la possible regulació ha d’anar més enllà de l’àmbit escolar “perquè la problemàtica de l’ús, mal ús i abús del mòbil es dona les 24h del dia”. “L’enfocament ha de ser pedagògic, comunitari i transversal”, ha continuat Baró.

En concret, el text d’Esquerra també demana que es valori la possibilitat de crear espais lliures de mòbils, l’elaboració d’una guia de recomanacions i bones pràctiques per a famílies i espais comunitaris i de lleure i que, a més, es llanci una campanya informativa i comunicativa adreçada a adolescents i famílies sobre bones pràctiques en l’ús dels dispositius.

“Considerem imprescindible que l’ajuntament entomi aquest debat, en primera persona, amb una perspectiva comunitària i col·laborant amb tots els actors implicats”, ha insistit la republicana. La proposició ha estat aprovada per unanimitat.