Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra planteja una nova ordenança de l’aigua per fer Barcelona més resilient front la sequera


Els republicans pretenen que les noves construccions d’habitatge, grans rehabilitacions i equipaments d’alt consum d’aigua estiguin obligades a instal·lar sistemes d’aprofitament d’aigües grises i pluvials

Esquerra pretén fer de Barcelona una ciutat més resilient i preparada per entomar sequeres, i per reduir l’actual consum d’aigua potable. És l’objectiu de la proposició que avui els republicans han aconseguit aprovar a la comissió d’urbanisme, ecologia, habitatge i mobilitat de l’Ajuntament, que planteja, entre d’altres, la redacció d’una ordenança de l’aigua perquè als habitatges de nova construcció, gran rehabilitació i equipaments d’alt consum d’aigua s’instal·lin obligatòriament sistemes d’aigües grises i pluvials.

“Cal preparar la ciutat per a la present i les futures sequeres que cada vegada es preveu que siguin més freqüents, ja que l’any 2050 Catalunya veurà minvada de mitjana un 18% la disponibilitat d’aigua”, ha manifestat la regidora Eva Baró. La proposició, aprovada amb els vots del PSC, Trias per Barcelona i Barcelona en Comú, també planteja una línia de subvencions per a la instal·lació d’aquests sistemes de regeneració d’aigües grises i pluvials, amb l’objectiu de reduir el consum d’aigua potable.

Si bé Barcelona, tal com ha recordat Baró, porta anys reduint el consum d’aigua i continua per sota del llindar de 200 litres per habitant al dia, la republicana ha assegurat que el “pes poblacional” de la capital l’obliga a “no quedar-se de braços creuats”. “Proposem fomentar una Nova Cultura de l’Aigua, i així impulsar mesures d’estalvi i eficiència que vagin més enllà del Pla Especial de Sequera”, ha continuat la regidora.

Entre d’altres, el text aprovat en comissió també demana estudiar l’ampliació de la xarxa d’aigua freàtica i regenerada i l’adquisició progressiva de fins a 100 camions cisterna per garantir el reg per supervivència de les zones verdes de la ciutat, de manera que l’Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament cobreixi el 100% del seu consum d’aigua amb recursos hídrics alternatius abans del 2030.