Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona denuncia, a proposta d’ERC, la politització de la justícia i del CGPJ contra l’amnistia


Alamany, sobre el comunicat de l’òrgan de govern de la judicatura: “Si volen que es presentin a unes eleccions, perquè ara estan fent de polítics i no de jutges”

L’Ajuntament de Barcelona s’ha pronunciat avui, de manera formal, en contra de la “politització de la justícia” després del pronunciament de vuit vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) amb relació a la llei d’amnistia. Ho ha fet després d’aprovar una proposició d’Esquerra Republicana, qui també denunciava que aquests vocals tenen el mandat caducat des de fa 5 anys. “Si volen que es presentin a unes eleccions, perquè ara estan fent de polítics i no de jutges”, ha etzibat la portaveu republicana, Elisenda Alamany.

“La dreta i l’extrema dreta no necessiten ni defensen la política, perquè ja la fan amb el ‘Deep State’ i amb els ressorts que tenen a l’Estat Espanyol per aturar els avenços democràtics”, ha continuat Alamany, qui ha titllat l’amnistia com “un gran consens” existent tant a Catalunya com a Barcelona. De fet, el mandat passat el consistori barceloní ja va aprovar iniciatives en favor de l’aprovació d’una llei d’amnistia.

El text aprovat, que ha comptat amb el suport de Trias per Barcelona i Barcelona en Comú, també reclama que l’Ajuntament exigeixi respecte per la democràcia i la voluntat popular, així com lleialtat democràtica al Poder Judicial perquè els jutges s’abstinguin de fer de legisladors, atès que no han estat escollits democràticament pel poble com a representants seus.

“Barcelona és una ciutat oberta i creiem que s’ha de posar al costat d’aquests avenços democràtics i del consens que hi ha amb l’amnistia”, ha reblat Alamany, qui també ha carregat contra “la violència” que s’està veient a les protestes ciutadanes convocades els darrers, així com l’actitud de connivència amb les mateixes de PP i VOX.