Barcelona

Notícia

CiU, PSC i ICV impedeixen saber l'opinió dels barcelonins sobre la independència
El vot en contra del Partit Popular i l'abstenció pactada entre CiU, PSC i ICV ha impedit que s'aprovés una proposta d'ERC+DCat+RCat perquè el Baròmetre Municipal de l'Ajuntament de Barcelona preguntés als seus ciutadans: "Si demà se celebrés un referèndum d'independència, votaria a favor o en contra?". Aquesta pregunta, actualment la fa el Centre d'Estudis d'Opinió a nivell de Catalunya, però el grup liderat per Jordi Portabella volia saber-ne les dades a nivell de Barcelona. Com ha apuntat el republicà: "En un moment tan crucial com l'actual, la capital del país hi té molt a dir en aquest procés i és per aquest motiu que hem de saber què pensen els barcelonins i les barcelonines sobre aquesta qüestió". La resta de grups han al·legat "motius tècnics" per no votar a favor de la proposta.Portabella ha volgut recordar que CiU tenia a les seves mans que aquesta proposta tirés endavant si hi votaven a favor, però no ha estat així. En aquest sentit, el republicà ha lamentat que "una vegada més veiem com el PP té collat el govern municipal".


“No és una formulació política cansina, esperable i desitjada pels grups independentistes exclusivament sinó que ve avalada per una àmplia majoria”  ha afirmat Portabella. I és que, segons dades de l’últim el CEO el 45,4% dels catalans votaria a favor de la independència, el doble dels partidaris del no, que serien un 24,7%. Per tant, el SÍ aconseguiria gairebé el 60% de suport. Des  del mes de juliol de 2011, els partidaris de la independència han augmentat dos punts i mig. “És lògic i raonable, per tant, que la capital del país incorpori una pregunta relacionada amb el país, potser a Montgat no li cal però aquí si”, ha sentenciat.  


Portabella llegeix l’abstenció de CiU pel preu que li suposa haver pactat els pressupostos amb el PP: “Avui hem vist minvades les possibilitats d’un govern sotmès. El PP ha impedit que s’incorporés una pregunta que va més enllà del desig obvi del grup independentista i CiU ha perdut l’oportunitat d’incloure una pregunta d’evident interès polític que no interessa només als independentistes declarats”.   Portabella ha lamentat que en aquest debat polític evident en el qual fins ara només els independentistes hi estaven acostumats a entrar,   “els no independentistes ja han aparegut en el terreny de joc amb el seu equip i ha començat la partida. La capital de Catalunya no tindrà la informació per saber com va la partida?”.