Barcelona

Notícia

El govern de CiU prefereix abans 'Plaça Joan Carles I' que 'Plaça República Catalana'
El govern de CiU a l'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat el Prec de Jordi Portabella (ERC+DCat+RCat) perquè la Plaça de Joan Carles I passés a dir-se "Plaça de la República Catalana". D'aquesta manera, la Plaça que fa d'encreuament entre Diagonal i Passeig de Gràcia seguirà anomenant-se amb el nom del Rei d'Espanya.

En el context de desprestigi de la monarquia, els republicans havien presentat aquesta proposta ja que "Joan Carles I no està respectant els valors de la ciutat i, per tant, no es mereix tenir un emplaçament tant important a la ciutat". Al mateix temps, ERC+DC+RCat recollia la pulsió popular i veïnal pel canvi de nom de la plaça i en el marc de l’acord del Districte de Gràcia el qual va decidir per consell plenari recuperar el simbolisme originari del monument de la plaça “descobrint i restituint el fris republicà”. Precisament ahir membres de la coalició sobiranista i progressista van participar en la concentració que s’ha fet als Jardinets de Gràcia, amb veïns i formacions independentistes per reclamar el canvi de nom a través d’un manifest conjunt de les associacions de veïns que ha llegit l’actriu Laura Martí i que, segons ha explicat, van trametre per carta a l’alcalde Trias fa aproximadament un mes.

Malgrat el rebuig al prec republicà, el govern ha assegurat que farà una recomanació al respecte al nomenclator "perquè faci una reflexió sobre l'oportunitat del nom actual". Però res fa pensar que aquesta 'reflexió' dugui a canviar el nom de la Plaça.


Ahir, la presidenta d'ERC-Barcelona, Patrícia Gomà va estar al costat dels veïns fent aquesta reclamació. En podeu llegir més, clicant aquí.