Barcelona

Notícia

ERC vol que la Plaça 'Joan Carles I' passi a dir-se 'Plaça de la República Catalana'El grup municipal d'ERC+DCat+RCat demanarà formalment demà al govern municipal de CiU que la Plaça Joan Carles I passi a dir-se "Plaça de la República Catalana"

Patrícia Gomà, presidenta de la Federació de Barcelona d'ERC, ha participat aquest matí a la concentració que s'ha fet als Jardinets de Gràcia amb veïns i altres formacions independentistes com Reagrupament i Solidaritat Catalana per reclamar que la "Plaça Joan Carles I" passi a anomenar-se "Plaça de la República Catalana". En l'acte, l'actiu Laura Martí ha llegit un manifest conjunt de totes les assocacions i organitzacions convocants.

La presidenta dels republicans a Barcelona ha explicat que fa un mes els veïns i associacions ja van reclamar, mitjançant una carta a l'Alcalde Trias, el canvi de nom de la Plaça i que com que "no hi ha hagut resposta del govern municipal de CiU emplacem novament a l'Ajuntament a fer efectiu el canvi de nomenclator, o si més no, explicar els motius pels quals ho desestima". En aquest sentit, Patrícia Gomà ha anunciat que el grup municipal d'ERC+DCat+RCat a l'Ajuntament de Barcelona ho demanarà al govern municipal de CiU que procedeixi a fer els passos necessaris per fer tal de canviar el nom de la plaça. 

D'altra banda, Gomà ha dit que "el Rei d'Espanya, comte de Barcelona, no es mereix el privilegi de tenir una Plaça a la nostra ciutat perquè els barcelonins no compartim els valors del monarca". Finalment, també ha volgut recalcar "la coincidència de les formacions independentistes, també en l'anhel de republicanisme, allò que sempre ha estat l'ADN indestriable d'ERC".