Barcelona

Notícia

ERC inicia la campanya #PorraRepublicana per recaptar fons per la Marató de la Pobresa de TV3
ERC-Barcelona ha presentat aquest diumenge al matí davant la Font de Canaletes la campanya solidària #PorraRepublicana per tal de recaptar fons per la Marató de la Pobresa que celebrarà TV3 el pròxim 27 de maig. Patrícia Gomà i Jordi Portabella han posat l’accent en el fet que Catalunya necessita acabar amb l’espoli fiscal per tenir les eines per “eradicar la pobresa de la nostra societat”.

La final de la Copa del Rei que enfrontarà l’Athletic de Bilbao i el FC Barcelona serveix a la Federació de Barcelona d’ERC com a fil conductor per iniciar una #PorraRepublicana on els ciutadans podran participar-hi donant 5€. La presidenta dels republicans a Barcelona, Patrícia Gomà, ha explicat que tota la recaptació d’aquesta campanya anirà integrament (Clica aquí per veure les bases de la #PorraRepublicana).

Per Gomà “la Marató de la Pobresa de TV3 és positiva perquè ajuda a prendre consciència d’un greu problema social”. I ha afegit que “un 20% dels catalans estan en risc d’exclusió social” i per aquest motiu “els ciutadans de Catalunya hem de disposar de més eines per sortir d’aquesta situació de crisi”. I com ha afirmat la presidenta d’ERC a Barcelona “això passa per fer un gir social i avançar cap a una República Catalana que ens permeti tenir les eines per eradicar la pobresa”.

Per la seva banda, el líder dels republicans a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella ha volgut recordar que “des que es van iniciar les polítiques d’austeritat s’han seguit destruint una quantitat enorme de llocs de treball que posen en risc de pobresa milers i milers de persones”.

En aquest sentit, per Portabella ha dit que “davant la incapacitat del govern del PP a Madrid i del de CiU a Catalunya per resoldre la qüestió creixent de la pobresa ens cal acabar amb l’espoli fiscal que patim els catalans”. I és per això que “ERC se suma aquesta iniciativa de la Marató de la Pobresa, una campanya que facilita la solidaritat de les persones amb aquesta qüestió tant important”.

Per la seva banda, Mireia Sabaté, representant de les JERC de Barcelona, també ha donat suport a la campanya posant èmfasi en el fet que els joves són dels sectors que més estan patint la crisi i l’atur. I  ha volgut destacar el paper de mobilitzacions com les del 15M amb els “Indignats” perquè “el malestar entre els joves està en augment i des dels governs actuals no s’està fent res al respecte”. Finalment, ERC ha convocat a la ciutadania a veure el partit Althetic-Barça als Lluïsos d'Horta de Barcelona.