Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona actualitzarà el catàleg de patrimoni per protegir edificis de gran valor a petició d'ERC


El govern municipal ha acceptat el prec d'ERC per actualitzar urgentment el Patrimoni de Barcelona amb l'objectiu d'aturar la degradació que estan patint molts edificis de la ciutat. El regidor republicà, Juanjo Puigcorbé, ha denunciat que “hi ha molts edificis de gran valor que resten abandonats i que pateixen desperfectes i espolis”.

Puigcorbé ha assegurat que “veiem amb preocupació com nombrosos edificis de gran valor històric, patrimonial i arquitectònic han sofert importants desperfectes en els darrers anys”. “Altres casos romanen en degradació permanent i sotmesos a vegades a l'espoli d'elements”, ha dit tot posant d'exemple la Casa Burés o el Taller Masriera.

En aquest sentit, el republicà ha criticat la intenció de construir pisos de luxe a la Casa Burés quan les entitats veïnals de l'Eixample fa anys que reclamen que aquest espai sigui un nou equipament municipal. També ha reclamat que en el nou catàleg del patrimoni s'hi incloguin altres edificis anònims de les antigues viles de Barcelona i que es facin inventaris més exhaustius. Puigcorbé ha agraït l'acceptació del prec per part del govern municipal tot desitjant “veure els resultats ben aviat”.